Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Uusia näkökulmia seuraamiseen

Tokossa oli taas aiheena seuraaminen. Aluksi harjoittelimme käännöksiä ja temmon vaihteluita ilman koiraa. Käännöksiä kannattaa harjoitella yksin, koska varmin tapa seuraamisessa on menettää pisteitä juuri käännöksissä. Jos ohjaaja kääntyy yllättäen, ei koiralla ole mitään mahdollisuuksia pysyä mukana. Ennen käännöksiä koiraa kannattaa valmistella muutomalla hitaammalla askeleella. Se on kokeessa sallittua, kuten myös muutoman lyhyen askeleen otto ennen pysähtymistä. Kannattaa myös kääntää päätä hieman oikeaan suuntaan ennen varsinaista käännöstä. Siitä muodostuu harjoittelulla vihje koiralle muuttuvasta suunnasta. 

Seuraavaksi kouluttajamme halusi nähdä kuinka olemme siinä edistyneet. Rontilla seuraaminen on selvästi huonontunut. Koira saattaa liikkeelle lähtiessä jäädä haaveilemaan tai liikkuessa katsella muualle ja ajatua kauemmas minusta. Katsekontakti on myös huonoa. Kyselin näihin neuvoja ja saimme taas uusia harjoituksia. Koira otetaan perusasentoon ja sitten sanotaan seuraa, heti kun koira vilkaisee, niin naksu ja nami. Pikkuhiljaa sitten pidennetään aikaa ennen naksua ja siirrytään muutoman askeleen liikkumisiin. 

Toiseksi ohjeeksi saimme paikan pitämiseen hihnaseuraamisen. Eli koira hihnaan, hihna lyhyelle niin, että koiran ollessa oikealla paikalla remmi on löysä. Jos koira erkanee tms, niin remmi kiristyy. Itse ei siis lyhennetä hihnaa, eikä nyitä ym. Tiukkeneminen johtuu siis koiran omasta paikasta. Herkemmille koirille tämä ei sovi, mutta Rontti ei herkästä paineistu, joten tämä menee kokeiluun. Nyt siis otan tehotreeniin vain seuraamisen ja muita liikkeitä hieman vähemmän.

Kaukoja katsottiin myös, niissä lähinnä tuli ohjeeksi harjoitella namin avustuksella asennon vaihtoja. Näillä ei kyllä ole kiire, koska avoon on vielä matkaa. Alun paikkamakuu meni taas varmasti, vaikka rivistä yksi jos toinenkin lähti haahuilemaan. Onneksi on edes joku liike, joka on käytännössä valmis. :)

Ei kommentteja: