Sivut

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Hyppy ja Ruutu

Tämänpäiväisten treenien aiheena oli hyppy sekä ruutu. Aloitimme treenit paikkamakuulla. Tälläkertaa mukaan otettiin hieman häiriötä, eli koirat laitettiin makaamaan ympyrään ja ohjaajat menivät keskelle. Koirat makasivat hetken, sitten kävimme palkkaamassa ja palasimme taas keskelle. Rontti makasi rauhallisesti, tosin viereen palatessa jouduin antamaan maa-käskyn, koska koira ennakoi helposti, vaikka en juuri koskaan lopeta liikkeitä perusasentoon.

Seuraavana oli vuorossa hyppy. Se sujuu Rontilta hyvin, tosin minun liikkuessani meinaa istua tai liikkua. Tätä harjoittelimme palkkaamalla heti koiran seisahduttua, sitten uusi käsky ja liikkuminen koiran viereen. Saimme ohjeeksi tehdä seisomisharjoituksia, koska seisominen on meillä vielä epävarmaa. Koira tottelee käskyä hyvin, mutta luoksetultaessa liikkuu mielellään. Lisäksi saimme ohjeeksi harjoitella hyppyyn lähetystä eri etäisyyksiltä. Hyppynoutoa silmälläpitäen ohjeeksi tuli myös harjoitella hyppyä vinoista linjoista, koska kapulaa heittäessä on mahdollisuus, että se lentää vinoon. Jos erilaisia hyppylinjoja on harjoiteltu, niin sen ei pitäisi olla koiralle mikään ongelma. Empä ole itse tajunnutkaan tuota, mutta opettelemassahan me ollaankin.

Toisena liikkeenä oli yksi Rontin lemppareista, ruutu. Käytin tässä namialustaa ja koira tapansa mukaan meni sinne innokkaasti. Sain ohjeeksi harjoitella ruutua ilman namia, jättämällä koiran odottamaan, itse ruutuun menemällä ja siellä maata taputelemalla ym. Sitten koiralle käsky ja heti kun ruudussa niin palloa perään. Eli namiapua voimme alkaa häivyttelemään, koska ruutuun menosta on jo muodostunut koiralle mukava juttu.

Kahden viikon kuluttua meillä on ohjelmassa ensimmäiset kilpailunomaiset treenit. Näihin saimme ohjeeksi harjoitella kaksi liikettä mahdollisimman kisavalmiiksi. Lisäksi treeneissä paikkamakuu. Koiraa ei palkata liikkeiden välissä, vaan lopuksi superpalkalla. Näin aletaan valmistaa koiraa, sekä tietysti myös itseä kilpailuihin. Ajattelin ottaa liikkeiksi luoksetulon, joka meillä on jo käytännössä valmis (välillä saattaa tulla hieman vinoja perusasentoja). Lisäksi mietin hyppyä, koska sekin on melko hyvällä mallilla. Pitää vaan saada koira seisomaan rauhassa, mutta onhan tässä pari viikkoa aikaa harjoitella. Pitää taas tehdä kotona estevirityksiä ja kenttätunneilla harjotella oikealla.

Ei kommentteja: