Sivut

lauantai 13. elokuuta 2011

Ruutua pitkästä aikaa

Uusien koulutusvinkkejen innostamana päätin pitkästä aikaa mennä ottamaan ruutua. Tarkoitukseni oli kuvata treenit, mutta koska vakio kenttämme oli jalkapalloilijoiden valtaama, jouduimme tyytymään kenttään, jossa ohikulkijoita on enemmän. En siis viitsinyt alkaa sähläilemään kameran kanssa. Joku toinen kerta sitten.

Tällä kertaa en käyttänyt ruudussa namilautasta, vaan jätin koiran istumaan ja menin itse ruutuun taputtelemaan käsiä ja ripistelemään maata. Sitten palasin koiran luokse ja annoin käskyn. Uteliaana se lähtikin ruutuun vauhdikkaasti, alkaen etsimään nameja. Heti koiran mentyä ruutuun kehut ja pallo perään. Otin muutomia toistoja ja ne sujuivatkin hienosti. En myöskään mennyt enää itse ruutuun, vaan pelkkä käsky sai koiran sinne. Tästä on hyvä jatkaa. :)

Seuraamista otin myös muutomia pätkiä ja ne sujuivat hyvässä vireessä, koira jaksoi tehdä innokkaasti. Koiran paikka on välillä melko tiivis, mutta se on mielestäni hyvä juttu, koska aikaisemmin koiralla oli vaikeuksia tulla ihan viereeni. Ajoittaisena ongelmana on edistäminen, josta pitäisi päästä eroon. Tähän auttaa ympyräharjoitus, jossa mennään koiran kanssa ympyrää vasemmalle. Jätättävälle taas oikealle. 

Otin myös liikkeestä seisomista takapalkalla, joka ehkäisisi koiran halua tulla minua kohti. Rontti oli kuitenkin palkasta niin innoissaan, että ei kuunnellut ja tarjosi maahanmenoa. Täytyy jatkaa näitä harjoituksia sisällä, pienemmässä häiriössä. Otin myös liikkeestä maahanmenoja, jotka sujuivat oikein hyvin. Jopa niin hyvin, että taidan vaihtaa sen hypyn tilalle niissä kisanomaisissa treeneissä. No katsotaan keskiviikkona miten ne sujuvat kentällä ja tehdään sitten päätös.

Ei kommentteja: