Sivut

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Tokoa syyskelissä

Blogi on viettänyt jonkin aikaa hiljaiseloa. Syynä tähän on ollut oma lomailuni, jonka johdosta mm. viimeviikkoiset tokotreenit jäivät välistä. Lomailun jälkeen aloitin uudessa työssä, jonka johdosta kirjoittelu ja myöskin treenailu on jäänyt. Jotain pientä olen kyllä yrittänyt ottaa päivittäin, mutta en niistä ole jaksanut kirjoitella. Etsintähommiin emme hetkeen ole pääseet, mutta lähdemme leirille 23 päivä, joten saadaan homma taas jatkumaan. Mutta nyt siihen tokoon.

Sää oli mitä syksyisin, eli tuuli oli todella kova ja lisäksi kentälle päästyämme alkoi myös sataa melko lujasti. Rontti ei ole mikään suuri sateen ystävä, joten se aloittikin protestoinnin melko pian. Paikkamakuussa nousi ylös, mutta tämä oli myös oma vikani. Luotin koiraan liikaa, olisi pitänyt palkata aiemmin. Muut koirat eivät oikein pysyneet rivissä ja lisäksi kaatosateessa makaaminen ei varmasti ole mitään kovin mukavaa koirasta. Otan tästä opiksi ja sadesäällä suuntaamme harjoittelemaan lyhyitä paikkamakuita.

Tunnin teemana oli tälläkertaa tunnari, merkki ja ohjattu nouto. Aloitimme tunnarilla. Saimme oman kapulan ja ohjeeksi jättää koira istumaan, viedä kapula vähän matkan päähän ja lähettää koira kapulalle. Palkka kapulan haistelusta. Rontti hoksasi jutun heti ja jopa nosti kapulan suuhunsa. Koska tämä meni hienosti, siirryimme pitkään heinikkoon. Sekin meni hienosti ja koira tajusi käyttää nenäänsä. Harjoitukset jatkuvat piilottelun merkeissä ja myöhemmin mukaan lisätään hajustamattomia.

Merkin opetus hoidettiin lelulla, eli koira odottamaan, lelu merkin taakse ja käskystä koira lähetetään merkille tai näin aluksi lelulle. Tämä sujui myös hyvin ja otimme ohjattua lelulla. Itse olen aikaisemmin ottanut suuntia ruoan avulla ja ajattelin jatkossakin toimia niin, koska ruoka on koiralle mieleisempi. Käyttämästäni tekniikasta löytyy postaus täältä

Kokeilin myös pitkästä aikaa luoksetulon pysäytystä ja se sujui yllättävän hyvin, koska emme sitä ole juurikaan harjoitelleet. Aluksi otin lelun ja vapaa-käskyn avulla. Sanoin vapaa, mutta tälläkertaa en viskannut lelua, kuin vasta koiran pysähtyessä. Koska se sujui hyvin päätin kokeilla seiso-käskyä. Koira pysähtyikin, tosin kerran meni maahan, mutta en huomioinut sitä ja seuraavat toistot menivät oikein. Koira ei vielä pysähdy kuin seinään, mutta on nyt hiffannut liikkeen idean. Olen todella tyytyväinen ja luulen, että saamme tämän liikkeen pian valmiiksi.

Ei kommentteja: