Sivut

maanantai 15. elokuuta 2011

Vanhennettu Y-jälki

Kuukauden mittaisen treenitauon jälkeen pääsimme taas jäljestämään. Rontille toivoin y-jälkeä, jossa maalikoiran haju on vanhennettu. Jälki kulki pitkin hiekkatietä. Se meni suoraan, ylitti pienen puisen sillan ja sitten tuli risteys. Oikealla näkyvissä oli "hämäyskoira" ja vasemmalla oikea jälki. Rontti eteni reippaasti ja hämyn kohdalla ilmaisi koiran. Annoin sen käydä tarkastamassa sen ja sitten odottelin. Rontti pyöri ympäriinsä, hyppi välillä minua ja muita päin, mutta lopulta jatkoi matkaansa oikeaan suuntaan. Maali oli melkein heti risteyksen jälkeen ja ilmaisu oli todella selkeä.

Saimme jäljestä suorituksen ja enää on jäljellä 1 kilometrin pituinen ja vanhennettu taajama. Rontti on ennenkin tehnyt Y:tä ja se on sujunut varmasti. (Tämä oli kyllä oikeastaan "viuhka", koska päältä oli kulkenut useampi koira.) Uutena asiana jäljessä oli kuitenkin näkyvillä oleva hämäyskoira. Aina hämy ei jää odottamaan, vaan palaa takaisin jättäen vain jäljen. Tyytyväinen olen koiraan ja nyt pitää harjoitella lisää näitä. 

Keskiviikkona taas toko, perjantaina luento (josta kirjoittelen myöhemmin) sekä lauantaina taas etsintätreenit. Pitäisi vaan miettiä mitä silloin lauantaina ottaisi. Treeneissä onnistuu vanhennetut, joten ehkä voisimme kokeilla kulmikasta vanhennettua.

Ei kommentteja: