Sivut

maanantai 8. elokuuta 2011

Nouto

Olen ollut hieman laiska noudon opettamisessa ja se onkin jäänyt vain alkuopetuksen tasolle. Nyt toko-ryhmämme innostamana päätin paneutua asiaan uudestaan. Olen opettanut Rontille noutoa naksun avulla. Aluksi naksautin pelkästä kapulan nuuskimisesta ja pikkuhiljaa nostin kriteeriä kapulan suuhun ottamiseen. Lopulta sain koiran pitämään kapulaa muutomia sekunteja, mutta huomasin tässä vaiheessa koiran mähmäävän kapulaa suussa, joten vaihdoin taktiikkaa. Päätin opettaa ensin kapulan noston maasta. Laitoin kapulan maahan, mutta pidin käsiä edelleen sen ympärillä, koska Rontti oli tottunut ottamaan kapulan kädestäni. Myöhemmin käsiä ei enää tarvinnut pitää kapulassa ja koira nosti sen, tosin pudottaen melkein heti. Tästä emme enää edistyneet, vaan harjoitukset sitten jäivät tähän vaiheeseen.

Tänään kuitenkin päätin jatkaa harjoituksia. Aloitin ne nostoilla ja sitten kokeilin siirtää kapulan muutoman metrin päähän itsestäni. Ihme kyllä tämä toimikin ja koira nosti kapulan tuoden sen eteeni. Myöskään kapulan pureskelua koiran liikkuessa ei ilmennyt. Vein kapulan vielä kauemmaksi ja odottelin. Välillä sain odotella hieman pidempään, ennenkuin koira tajusi taas hakea sen. Lopulta kuitenkin lähti oikein innokkaasti hakemaan ja toi sen eteeni. Olen tästä tosi innoissani, koska olin jo vaipunut hieman epätoivoon. 

Nyt vuorossa on kapulan luovutuksen harjoittelu, koska tällä hetkellä Rontti pudottaa sen eteeni. Eli varmuutta pitoon pitäisi saada. Liikkeessä pitää kapulan hyvin, mutta pysähtyessä pudottaa sen. Ajatuksenani on harjoitella kapulan pitoa perusasennossa, josta se on sitten helppo ketjuttaa itse noutoon. Lisäksi kysyn kouluttajamme vinkkejä keskiviikkona. Mahtavaa, kun asiat menee välillä hienosti, varsinkin sellaiset jossa on ollut vaikeuksia! :)

Ei kommentteja: