Sivut

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Takaisin alkeisiin

Tänään meillä oli taas odotetut toko-treenit. Ne eivät tänään menneet ihan suunnitelmien mukaisesti. Koira oli enemmän kiinnostunut kentän nuuskimisesta, kuin treenauksesta. Se kuitenkin hieman lohduttaa, että muillakin oli samaa ongelmaa, eli hajut olivat todella mielenkiintoisia. En sitten tiedä oliko kentällä tepastellut joku juoksuinen narttu?

Aloitimme taas paikkamakuulla, joka meni kuitenkin hienosti. Koirille lisättiin taas häiriötä, joka oli tällä kertaa kouluttajan pallo. Rontti pysyi paikallaan, vaikka kouluttaja käveli koirien ympärillä ja heitteli palloa maassa. 

Kouluttajan kanssa otimme luoksetuloa. Se meni ihan kivasti ja kokeilimme pysäytysten alkeita. Jätin koiran istumaan, kutsuin luokse ja heti perään "vapaa" ja pallo. Käskyksi pysäytyksiin meille otin "tule". Ennen pysäytyksiä koiraa kannattaa kutsua eri käskyllä, kuin normaalissa luoksetulossa. Jossain vaiheessa koira sitten oppii sanan ja osaa odottaa pysäytystä. Tätä ajattelin ottaa luoksetulo harjoitusten yhteydessä.

Toisena liikkeenä oli liikkeestä seisominen. Tämä ei mennyt kovin hyvin. Jouduin antamaan kaksoiskäskyn ja luokse palatessa koira tuppaa liikkumaan. Ohjeeksi sain aloittaa seisomisharjoitukset alkeista. Eli koiran seuratessa käsky, käännähdys koiran eteen ja namia suuhun. Lisäksi erillisenä harjoituksena seisominen minun liikkuessa ympärillä. Tähän käytän naksutinta apuna. 

Hieman harmittaa, kun nuo jättöliikkeet ovat menneet ihan huonoiksi. Aikaisemmin ne olivat Rontin varmimmat. En sitten tiedä mikä siihen on syynä? Noh, tällaista se koiraharrastus on, välillä tulee takapakkia. Nyt vaan seisomisen tehotreeniä, kun se saadaan kuntoon niin sitten on kaksi liikettä kunnossa. (hyppy)

Ensiviikolla sitten on ne kisanomaiset. Olen vielä epävarma siitä toisesta liikkeestä. Huomenna meillä on tokoilua etsijäporukan kanssa, joten siellä voin vielä testailla vaihtoehtoja. Perjantaiksi suunnittelema luento valitettavasti peruuntui osaltani, mutta niitä järjestetään lisää, joten olen kyllä sinne vielä menossa. Lauantaina on myös koiralle luvassa ohjelmaa, eli etsintöjä ja jälkenä 12 tuntia vanha kulmikas. Katsotaan miten poika selviytyy ekasta enemmän vanhennetusta.

Ei kommentteja: