Sivut

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kisamaiset treenit

Tokoryhmällämme oli tänään ensimmäiset kisamaiset treenit. Niitä varten meidän oli pitänyt harjoitella kaksi liikettä mahdollisimman valmiiksi. Lisäksi otimme paikkamakuun. Koiraa ei palkattu liikkeiden välissä, vaan lopuksi tuli superpalkka, joka meillä oli iltaruoka. 

Kehäänmeno ja luoksepäästävyys menivät oikein Ronttimaisesti. Se hyppäsi "tuomaria" vasten ja yritti nuolla. Tämä tulee varmasti olemaan meille haasteellisin oikeassa kokeessa, koska Rontti kiihtyy kovasti kun saa huomiota vieraalta. Ja näissähän juuri tervehditään koiraa. Paikkamakuussa joudun antamaan kaksoiskäskyn maahanmenossa. Muuten makasi rauhassa, kuitenkin valppaana ja ei käynyt lonkalle. Malttoi myös pysyä makuulla luoksepalatessa eikä ennakoinut perusasentoa. Tähän meillä on auttanut se, etten katso koiraa päin palatessa. Lisäksi olen tehnyt ohitse kävelyä ja sitten vasta palannut viereen. 

Paikkamakuun jälkeen oli vuorossa yksilösuoritukset. Me olimme vuorossa kolmansina ja koira odotti ennen vuoroamme aitaan kytkettynä. Rontti piippasi odottaessa, mistä arvelin suorituksemme menevän huonosti. Ja menihän se. Kierroksia oli aivan kamalasti ja Rontti olisi mielummin juossut ympäri kenttää. Aluksi otimme seuraamisen ja käskyn saatuaan koira ampaisi suoraan eteenpäin. Jouduin hieman ärähtämään sille ja kutsuin seuraamaan. Maahan meni melko hyvin, mutta luokse palatessa ennakoi. Luoksetulossa taas jouduin kutsumaan noin viisi kertaa, ennenkuin lähti liikkeelle. Oli kuitenkin tarkkaavaisena ja käskyn kuultuaan oli tulossa, muttei sitten tullut. Lopulta käsiavulla tuli. 

Emme onneksi olleet ainoita, joilla meno oli enemmän tai vähemmän kaoottista. Muillakin koirat hieman tekivät omiaan ja eivät kuunnelleet. Lopulta syy Rontin kiihtymiseen selvisi ja se oli tietysti se superpalkka. Koira näki kotona, kun pakkasin sen mukaan. Heti suoritustemme loputtua ryntäsi suoraan repulleni. Rontti on hyvin ahne ja välillä treeneissäkin ilmenee tuota ylimenoa, jos palkka on extrahyvä. Seuraaviin kisanomaisiin pitää ottaa palkka mukaan koiran huomaamatta. :)

Ei kommentteja: