Sivut

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Onnistumisia

Pitkän huonosti menneen tokoputken jälkeen saimme viimein onnistuneet treenit. :) Syynä tähän melko pitkälti taisi olla uusi palkka, eli jauheliha. Ostin kaupasta paketin ja nakkasin palan treeniliivin taskuun. Koira jaksoi sen avulla työskennellä hyvässä, joskin välillä hieman liian korkeassakin vireessä. Jatkossa taskussani on koulutuskentällä jauhelihaa, mutta kotitreenit hoituvat edelleen jollain muulla, niin en opata ihan nirsoksi.

Alkuun otimme paikkamakuun ryhmässä. Rontti piippasi ja oli muutenkin hieman levottoman oloinen, vaikka pysyikin paikallaan. Yleensä koira on liikkeessä rauhallinen, joten luulen vinkumisen aiheuttaneen viereisessö koirapuistossa ollut uros dopperi. Rontti ei räyhää koskaan, mutta heti koiran nähdessään nosti kauhean metakan. Rähinä loppui kiellosta, ehkäpä tämä oli Rontin mielestävain superikävä koira.


Paikkamakuun jälkeen oli vuorossa taas kouluttajan "yksityisopetusta" ja aiheena nouto ja liikkeestä maahanmeno. Vuoroamme odotellessa harjoittelin kapulan nostoa sekä pitämistä. Ne menivät hyvin ja koira oli todella innoissaan kapulasta. Otin myös pari luoksetuloa, jotka olivat oikein vauhdikkaita. Lisäksi hyödynsimme hyppyestettä ja otimme muutomia hyppyjä. Niissäkään ei muuten ole ongelmaa, paitsi koira meinaa aina istahtaa liikkuessani. Ensikerralla aiheena on mm. hyppy, joten saamme varmasti neuvoja tähän.


Kokeilin myös murheenkryyniämme, seuraamista ja sekin ihme kyllä sujui hienosti. Harjoittelusta on ollut apua ja oman lisäpotkun toi herkullinen jauheliha. Rontti oli melko korkeassa vireessä ja koiran seuraamisesta paistoi ensimmäisen kerran läpi sen "palveluskoira perimä". Välillä meinasi edistää, mutta olin tyytyväinen koiran vireeseen, koska kerrankin seuraaminen näytti hyvältä ja koira ei laahustanut, vaan teki innolla.

Kouluttajalla ensimmäisenä vuorossa oli liikkeestä maahanmeno. Tämä on aikaisemmin sujunut Rontilta hyvin, mutta hetkeen en ole sitä ottanut ja kotitreeneissä huomasinkin hitautta / maa-käskyllä seisomista. Koira oli myöskin näissä treeneissä odotetusti uninen ja jouduin antamaan kaksoiskäskyn, sekä vartaloavun. Nyt palaamme takaisin leluharjoituksiin, jotta saan koiraan taas nopeutta.


Seuraavaksi katsoimme noutoa. Rontti osaa nostaa kapulan maasta ja pitää sitä hetken. Tämän näyttäminen sujui hyvin ja kouluttaja sanoi meidän olevan hyvässä alussa. Ongelmaksi voi muodostua Rontin innokkuus, joka ilmenee kapulan mähmäämisenä sekä kapulaa nostettaessa saalistamisena. Tässä jatkamme edelleen nostoharjoituksia ja siitä siirrymme pikkuhiljaa liikkeelle.

Hyvät treenit oli ja niistä jäi hyvä mieli. Nyt harjoituksissamme on ohjelmassa maahanmenoa lelulla, kapulan nostoa (ei välttämättä kuitenkaan ihan päivittäin), sekä seuraamisen käännökset. En viitsi nyt enää jankata vain suoria pätkiä, jotta koira ei kyllästy.

4 kommenttia:

Heikku kirjoitti...

kivasti on treenit mennee! :) tyhmä kyselee jauhelihan käytöstä, mutta annatko ihan raakana jauhelihaköntistä paloja palkaksi?

Sonja kirjoitti...

Joo, ihan raakana vaan. Kotona olen vielä hieman puristellut lihaa enemmän taikinamaiseksi, niin siitä on helppo nyppiä paloja. Meillä riittää yksi jauhelihapaketti koko viikoksi, kun vaan säilyttää sitä jääkaapissa pakasterasiassa ja ottaa mukaan vaan tarvittavan määrän. Koira tykkää ja on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin nakit. :)

Heikku kirjoitti...

vautsi, ompa hyvä vinkki! :) pitääpä testata tuota ylihuomisissa treeneissä.

Sonja kirjoitti...

Joo se on kyllä mielestäni tosi hyvä. Välillä kuitenkin pitää käyttää jotain muutakin, niin ei tule kyllästymistä. :)