Sivut

maanantai 15. elokuuta 2011

Kosketusalusta

Sateen vuoksi en viitsinyt lähteä ulos harjoittelemaan, koska illalla on tiedossa sateisessa metsässä rämpimistä etsijätreeneissä. Harjoittelimme Rontin kanssa sisällä ja päätin opettaa sille kosketusalustan. Kosketuskeppi on meille tuttu, mutta en ole päässyt hyödyntämään sitä juuri missään, joten alusta on mielestäni parempi. 

Valitsin alustaksi pannunalusen ja laitoin sen lattialle. Ensin Rontti nuuhkaisi alustaa, mutta sitten laittoi tassun sen päälle. Naks! Koira tajusi jujun heti ja pääsin muutoman toiston jälkeen nostamaan kriteeriä. Vaihdoin omaa paikkaani suhteessa alustaan ja sen onnistuttua siirryin kauemmaksi alustasta. Rontti meni alustalle oikein vauhdikkaasti hyökäten. Koko homman opettamiseen meni noin 5 minuuttia. 

Tein myös ruudun olohuoneeseemme, johon alustan vein. Muutoman toiston jälkeen otin alustan pois ja naksuttelin pelkästä ruutuun menemisestä. Rontti kyllä mielellään hakeutuu ruutuun ilman kohdettakin, mutta ongelmana on sen nuuskuttelu ja pyöriminen, kun se etsii sieltä nameja. Eli alustan kanssa tätä ongelmaa ei tule. Huomenna menen kokeilemaan liikettä ulkona, ehkäpä tämä vauhdittaa ruudun opetteluamme. Tarkoitukseni on hyödyntää alustaa myös merkille lähettämisessä. Tässä video harjoituksistamme.

4 kommenttia:

Heikku kirjoitti...

voi ihana ku toinen on niin innoissaan ja tuommosia myyräntappoloikkia tekee alustalle! :) mekin opeteltiin kosketusalustaa ja nopsaan koira sen hoksasi. meillä tarkoituksena oli kuitenkin tämä: http://www.youtube.com/watch?v=xsvNvK8T1z8
koira on huomannut, että sillä on takapuoli! ja se voi jopa vaikuttaa ite siihen, missä asennossa peppu on. ;) nimimerkillä se tulee vihdoinkin sivulle suoraan ja osaa korjata pepun asennon oikein. :D

Sonja kirjoitti...

Joo, en ymmärrä miksi toi koira noihin kaikkiin kosketusjuttuihin suhtautuu noin väkivaltaisesti? :D Kosketuskeppiä yrittää aina ottaa suuhun ja nyt ton alustan päälle pitää hyökätä. Ei osaa olla rauhassa. Itsellänikin oli joskus suunnitelmissa opettaa tota pepun käyttöä, mutta se vähän tyssäsi. Siitä olisi kuitenkin seuraamisessa ym. hyötyä. Nyt osaa alustalle mennä, mutta mitenhän sen saisi menemään ilman "hyökkäystä"?

Heikku kirjoitti...

minä kerron sulle tosi hyvä vinkin minkä sain yhdeltä kouluttajalta (tähän silmien pyörittelyä).. palkkaa toivotusta käytöksestä.. :D mitäs, jos naksautat juuri ennen kosketusta? ettei koira ehdi rynniä, vaan on vasta lähestymässä (millin päässä) alustaa? ainakin kosketuskepin kanssa sain tuommosia ohjeita, ku meilläki koira ottais sen suuhun mielellään.

Sonja kirjoitti...

Kiitti vinkistä, täytyypä kokeilla. Toistaiseksi sillä hyökkäyksellä ei ole ollut niin väliä, koska olen vain merkannut sillä koiralle paikkaa ruudussa ja myöhemmin merkkiä. Alustasta pyritään kuitenkin eroon melko nopeasti. :)
Jos joskus nyt saisin aikaiseksi aloittaa noi takapäätreenit, niin sitten ei saisi hyökkäillä.