Sivut

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pyhäinpäivän treenailut

Eilisen pyhäinpäivän vietimme etsijätreenien merkeissä. Toivoin Rontille kulmaharjoittelua, koska niissä meillä on ilmennyt ohijuoksemista. Noh, eipä ne kulmat tälläkään kertaa menneet ihan putkeen, mutta onneksi treeneistä löytyi silti positiivisiakin juttuja, nimittäin koiran hieno työskentely häiriöistä huolimatta. 

Toivoin Rontille janalta aloitusta. Annoin koiralle hajun ja sen piti valita, lähteekö oikealle vai vasemmalle seuraamaan jälkeä. Ylhäällä hieno paintilla tehty havainnollistukseni asiasta. :) Hienosti poitsu nappasi hajun ja lähti oikealle, mihin jälki menikin. Siitä se jatkui suoraan asvalttitietä pitkin. Melko pian koira poikkesi vasemmalle hiekkatielle. Jälki jatkui suoraan, mutta vasemmalta oli mahdollisuus palata takaisin asvaltille pienen mutkan kautta, joten annoimme koiran mennä. Heti käännöksen jälkeen sen olisi pitänyt kääntyä taas oikealle, jotta olisimme palanneet jäljelle. Koira olisi kuitenkin jatkanut suoraan, joten pysäytin sen. Hetken paikalla pyörittyämme kehotin koiraa jatkamaan ja oikea suunta löytyikin. Siitä palasimme asvalttitielle ja vastassa oli alikulku. 

Siellä meitä vastaan tuli auto ja jouduin kutsumaan koiran luokseni. Totteli kivasti, epäilin hieman käskyjen kuuntelua, kun on jäljellä aina ihan innoissaan. Auton mentyä annoin jatkamiskäskyn ja koira aloittikin työskentelyn. Kohtasimme myös koiran ja muita jalankulkijoita ja ne eivät häirinneet koiran työtä. Tunnelin jälkeen Rontin olisi taas pitänyt kääntyä vasemmalle hiekkatielle, joka kulki pitkin joenvartta. Koira paineli taas lahjakkaasti ohi siitä, mutta annoimme taas jatkaa, koska sen oli mahdollista kääntyä joen ylityksen jälkeen vasemmalle ja kulkea pellonreunaa pitkin. Rontti olisi taas mennyt suoraan ja joudun pysäyttämään. Aikamme siinä odoteltiin kunnes koira viimein jähti kohti pellonlaitaa. Loppumatka sujui kivasti ja ilmaisu oli selkeä. Koska emme kääntyneet ennen jokea vasemmalle, vaan vasta sen ylitettyämme oli maali joen toisella puolella. Se ei kuitenkaan Ronttia haitannut.

Kivat treenit oli, sieltä sain taas ajatuksia kulmatyöskentelyyn ja sen harjoitteluun. En vaan yhtään ymmärrä, miksi kulmat menee nykyään niin huonosti. Koira tuntuu juoksevan niistä huvikseen ohi ja tietää kuitenkin mihin jälki oikeasti kulkee. Koska Rontti on melko ilmavainuinen, niin se aiheuttaa tietysti jäljeltä poikkeamista,  mutta välillä suunta on ihan totaalisesti väärä. Koiran väsymisestäkään ei ole kyse, koska olen päässyt treeneihin melko vähän ja into lähteä jäljelle on silminnähtävä. Nyt on seuraaville parille viikolle treenit hoidossa ja olen näistä ongelmista vetäjiä infonnut. Tuntuu, että vanhat ja vaikeammat sujuu kivasti, mutta helpot ei ollenkaan. Ehkäpä koira kokeekin ne liian simppeleiksi ja vetää sen takia läskiksi. Toivotaan, että seuraavat treenit tuovat meille uusia oivalluksia. 

Ei kommentteja: