Sivut

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Meillä osataan noutaa, ainakin melkein...

Kuten otsikosta voi päätellä, olemme hieman edistyneet noudossa. Hieman kyllä liiottelin "osaamisessa", mutta tänään palaset loksahtivat kohdalleen sekä koiran että ohjaajan päässä. Noutoahan olemme tahkonneet ikuisuuden, mutta edistymistä ei kuitenkaan ole tapahtunut. Tämän päiväisissä treeneissä katsoimme noutoa pitkästä aikaa ja onnekseni minulla ei ollut mukana omaa kapulaa. Jouduin siis lainaamaan kouluttajan kapulaa, joka oli kokoa tolleri. Aikaisemmin pieni kapula aiheutti meillä mälväystä, mutta nyt sujui hienosti. Koira piti kapulaa, kun pidin siitä kiinni. Koska tämä onnistui, kokeilin irrottamista. Tässä vaiheessa Rontti yleensä tiputtaa kapulan heti ja niin se teki nytkin. Naksautusta ei irronnut ja seuraavalla kerralla aika piteni jo huomattavasti. Edistyimme siis hetkessä enemmän, kuin vuodessa yhteensä. :) Syykin löytyi tähän ja se tarkoittaa minulle kapulaostoksia. Eli meille ostetaan pieni kapula, koska Rontti näyttää isoa arastelevan. Meidän kapulalla on painoa ihan kiitettävästi ja koira pelkää sen pudottamista. Koko on tässä omassamme Rontille sopiva, mutta alkeisharjoituksiin pieni on parempi, koska se putoaa useasti. Isompi otetaan käyttöön liikkeen valmistuessa.


Jotain hyötyä tästä edistymisen hitaudesta on kuitenkin ollut. Olen kuluttanut varmasti tunteja kapulan noston ja suuhun ottamisen harjoitteluun. Ongelmana on ollut paikallaan pito, joten kun saamme sen onnistumaan, on muut liikkeen osaset jo melko varmalla pohjalla. Raportoin harjoituksista lisää, kun saan kapulan ostettua.


Treeneissä oli lisäksi kaukoja, joiden harjoittelu meillä on muiden juttujen takia jäänyt melkein kokonaan. Avon kaukot meillä on kyllä ihan kivalla mallilla, mutta vaihdot seisomiseen ihan alussa. Lisäksi otettiin perus paikkamakuu EVL:n tyyliin. Piilon emme menneet, mutta koirat laitettiin maahan ja kutsuttiin ylös yksitellen. Lisäksi kouluttaja kierteli koirien ympäri. Rontti nousi ylös makuulta, mikä on sille harvinaista. Luulen että lähempänä miinusta ollut lämpötila oli osasyyllinen, koira kun on hienohelma. Otettiin myös paikallaan istuminen, joka sujui hyvin vaikka ei sitä ollakkaan harjoiteltu.

Ei kommentteja: