Sivut

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kapulanpidon naksuttelua



Tänään otin videolle meidän kapulatreeniä. Videolla koputtelen kapulan päihin ja kerran koira pudottaa kapulan ennen naksautusta. Koska en palkkaa Ronttia, niin seuraavalla kerralla se hoksaa olla pudottamatta. Olen edennyt harjoituksissamme kapulan vetämiseen sivulle. Seuraava askel on kapulan vetäminen itseeni päin. Toistaiseksi koira on edessäni, mutta näiden sujuessa siirryn samoihin juttuihin perusasennossa. Perusasennossa joudumme varmaankin palaamaan hieman taaksepäin harjoituksissa. Kun nämä sujuu, niin otan mukaan "irti"-käskyn. Luulen, että käskyn tullessa kuvioihin koira alkaa ennakoimaan irrotusta, mutta ne hoidan palkkaamattomuudella ja ahkeralla harjoittelulla. :)

2 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Heippis, löytytyipäs kiva blogi! :) Mulla on itselläni 1,5 -vuotias sekarotuinen uroskoira, jonka kanssa aloitetaan ensi viikolla toko. Kiva kun täällä on videoitakin. Oon yrittäny opettaa omalle koiralleni tätä esineen suussa pitämistä juurikin naksuttimella, mutta koirani on hyvin nopea sylkäisemään esineen pois. :D Vaatisi varmaan vaan paljon lisää kärsivällistä harjoittelua..

Pitääkin laittaa tämä blogi seurantaan. Rontti on tosi komea koira! :)

Sonja kirjoitti...

Moi, Itsekkin painiskelin tuon ongelman kanssa todella kauan. :) Nyt viimein homma lähti sujumaan. Ajoitus on todella tärkeä ja itselläni huomasin ongelmaksi paikalleen jämähtämisen. En rohkeasti nostanut aikaa, vaan naksuttelin aina siitä hetken pitämisestä. Eli kannattaa melko pian alkaa nostamaan aikaa, tosin sekuntilla tai parilla.

Aluksi opetin ottamaan kapulan suuhun hetkeksi, sitten nostamaan lattialta. Seuraavana pidin kapulasta ja pidensin aikaa. Kun piti hetken, niin aloin irroittamaan käsiä. Aluksi ihan lyhyt pito, mutta pikkuhiljaa tosiaan tajusi, että jos pudottaa ilman lupaa, ei palkkaa tipu. Tsemppiä treenailuihin, kyllä se siitä. Tuo nouto opetti ainakin itselleni naksuttelua todella paljon. :)