Sivut

lauantai 14. tammikuuta 2012

Taajamassa jäljestystä

Etsijähommissa on tullut taas taukoa. Treenikalenteri on ammottanut tyhjyyttään ja jos treenejä on tullut, niin ne ovat täyttyneet todella nopeasti. Siksi emme ole päässeet Rontin kanssa harjoittelemaan. Nyt kuitenkin onnistuin bongaamaan meille treenit, johon mahduimme. Kerava oli paikkana ja alue taajamaa, joskin melko rauhallista. Mitään erityisiä toiveita ei jäljelle ollut ja annoinkin vetäjien keksiä jotain Rontin pään menoksi. Tuloksena oli muutomia kulmia sisältävä hieman alle kilometrinmittainen tuore jälki. 

Vihreä kuvaa maalikoiran reittiä lopussa

Jäljestys sujui oikein mallikkaasti ja Rontti suoritti kulmat oikeaoppisesti. Parissa ensimmäisessä käytiin tarkastamassa hieman kauempaa, mutta koira palasi omatoimisesti takaisin jäljelle. Vastaan tuli muutomia lenkkelijöitä ja yksi koira. Koiran tullessa kutsuin Rontin vierelle ja ohituksen jälkeen jatkoimme matkaa. Rontti ei häiriintynyt koirasta yhtään ainoastaan nuuskutti hieman perään, jotta ei ole se meidän maali vaan. :) Hieman ennen jäljen loppua Rontti päätti vähän oikaista ilmavainulla ja käännyimmekin yhtä risteystä aikaisemmin kuin maali oli mennyt. Hienosti löysimme kuitenkin perille ja viimeisellä kadulla oikein näki miten nenä kävi maalin suuntaan. Ilmaisu oli kiva ja hienosti sujui taas hommat. 

Kulmissa ei siis ole edelleenkään mitään ongelmaa, kun vaan muistaa koiran antaa käydä tarkastamassa reitit tarpeeksi pitkälle. Häiriön sietoon olen ihan supertyytyväinen. Rontti ei häiriinny vastaantulevista lenkkeilijöistä, eikä varsinkaan koirista. :) Lisäksi voin kutsua sen luokse, jos esimerkiksi tulee auto vastaan ja sitten käskystä osaa taas jatkaa. Seuraavaan jälkeen voisin mahdollisesti pyytää kunnon vanhennusta, ehkäpä 2 vuorokautta. Myös vuorokauden vanha taajama voisi olla hyvä keino laittaa poika miettimään.

Ei kommentteja: