Sivut

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Sunnuntain agit

Tänään oli taas vuorossa agilityä. Treenien uutena asiana oli kepit, rengas ja a-este. A:ta emme valitettavasti ehtineet kokeilemaan, joten se siirtyi ensiviikolle. Alkuun otimme perushyppyjä sekä putkea, joka oli asetettu mutkalle. Rontti ei aluksi mennyt putkeen, jännitti varmaan koska ei nähnyt loppua. Laitoin putken suoraksi ja otin muutoman toiston. Sitten kokeilin uudestaan kaartuvaa ja se onnistuikin kivasti. Seuraavaksi mukaan liitettiin pari hyppyä, jotka olivat ennen ja jälkeen putken. Putken jälkeen piti tehdä valssi ja koiran puolesta se sujui hyvin. Ohjaajalla oli enemmän vaikeutta hallita kroppaansa ja pelkäsin Rontin juoksevan minua päin, kun se tulee putkesta. 

Seuraavaksi kokeilimme keppejä ja Rontti tajusikin idean melko nopeasti. Pieni käsiliike riitti ohjaamaan sitä, välillä toki meinasi mennä väärästä kohdasta. Suunnittelin omien keppien ostoa, jotta voidaan niitä harjoitella vähän useammin, kuin kerta viikkoon. Opettamisen suhteen ajattelin käyttää 2x2 weave pole training-tekniikkaa. 

Keppien jälkeen testasimme vielä rengasta, mutta eipä sen suhteen ollut mitään ihmeellistä. Koira suoritti sen yhtä hyvin, kuin kaikki muutkin hypyt.

Kivat treenit oli jälleen, tosin haluaisin jo kokeilla hieman pidempiä kokonaisuuksia. Kaikkia esteitä emme tosiaan ole edes vielä harjoitelleet, mutta pelkkä hypyistä ja putkesta koostuva rata olisi kiva. Rontti on melko nopea koira, joten joudun sen kanssa ihan kunnolla töihin. Jos myöhästyn ohjauksessa yhtään, niin se helposti pinkoo ohi esteestä. No alussahan me vielä ollaan, koira osaa kivasti, ohjaajan kropanhallinta kaipaa lisää treeniä.

Ei kommentteja: