Sivut

torstai 19. tammikuuta 2012

No nyt meillä noudetaan

Jätin noudon treenailun tauolle, kun se ei edennyt mihinkään. Keskiviikon hallivuorolle otin kuitenkin kapulan mukaan ja kokeilin huvikseni sivu-käskyä. Ihme kyllä Rontti pitikin kapulan suussaan pudottamatta. Otimme tätä hetken ja pystyinkin siirtymään heittoihin. Ne sujuivat oikein kivasti, tosin joudun antamaan sivu-käskyn koiran palatessa. Vauhti saisi olla nopeampi, nyt Rontti tulee takaisin ravilla, mutta puutun asiaan myöhemmin. Nyt on tärkeintä saada yhdistettyä perusasento noudon jälkeen. Sivulletulossa on myös ilmennyt pientä kapulan mälväämistä, mutta uskon sen korjaantuvan pitoharjoituksilla. Ompa mahtavaa, kun liike viimeinkin sujuu. :)

Muuten tokoilut menikin melko sähläykseksi. Käymme agissa samassa paikassa ja Rontti on nyt tokoillessa ollut hieman levoton. Haluaisi mielummin tehdä agia, mutta varmaan ajanmyötä tottuu, että hallissa myös tokoillaan. Paikkamakuussa on myös alkanut piippailemaan, mutta uskon meluisan hallin olevan yksi syy. Katsotaan miten lähtee etenemään ja korjaillaan tarpeen mukaan.

Seuraamiseen otin nyt käännösten harjoittelun korokkeen avulla. Rontti ei oikein ole halunnut astua korokkeelle, mutta nopeilla reflekseillä sain sen onnistumaan. Rontin kokeillessa tassulla koroketta kehuin heti ja namia suuhun ennenkuin jalka ehtii siirtyä. Siitä sitten pikkuhiljaa toista tassua mukaan. Toivotaan, että nämä harjoitukset saavat käännökset tiiviksi.

Eräs superjuttu on myös se, että mahduimme Riitta Korrin tokokurssille toukokuussa. Olen aikaisemminkin hakenut kurssille, mutta ne ovat täyttyneet niin nopeasti. Nyt onnisti ja paikka järjestyi. :)

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Treenaan meidän partiksen kanssa aina agi-treenien aikana vähän tokojuttuja, koska paikalla odottaminenki on agissa tosi tärkeetä, sekä seuraaminen ja muutenki käskyjen noudattaminen kisapaikalla jne :) Joten jos agi-treenien tauoilla otatte vähän paikallamakuuta ja istumista? Tokoa pitäis kuitenki pystyä tekeen kovanki häiriön alla, kun koskaan ei tiedä millasessa paikassa kokeet on :)

Hannis kirjoitti...

Hienoa, että mahduitte Riitan kurssille ja että nouto on lähtenyt sujumaan! Usein pieni mietiskelytauko tekee tollasille jutuille ihmeitä ;)

^Mä taas en hlökohtaisesti suosittele agitreenien yhteydessä tokoilua ainakaan suurissa määrin. Perushallinnan pitää toki olla kunnossa ja jotain on hyvä tehdä treenien ohessakin. Mutta vaarana tuossa voi olla myöskin se, että koiran kuuma viretila tarttuu agitreeneistä joihinkin tokoliikkeisiin, jos niitä tekee väärässä mielentilassa...

Sonja kirjoitti...

Agissa Rontti toimii oikein kivasti ja kierroksista huolimatta jaksaa istua paikallaan ym. Ne ongelmat tuleekin sitten, kun on tokoa. Ehkä se vähän helpottaa, kun päästään takaisin ulos treenailemaan. En mä niin kauheasti jaksa ottaa stressiä tuosta sähläämisestä, mun mielestä toi hakkila on haasteellisin paikka missä ollaan Rontin kanssa treenattu. Siellä on välillä niin kova meteli, että en ihmettele jos siitäkin herpaantuu. :)

orvokki kirjoitti...

Kiva lukea teidän treenailuista, kun ei nyt näetä viikottain :). Millä Riitan kurssilla olette? Mekin ollaan Lucan kanssa menossa Riitan "Nuorten koirien tokokurssille" toukokuussa (ti 17.30-18.30). Aluksi ilmoitin meidät kisailevien alo-ryhmään, mutta paikat olivat jo täyttyneet. Mutta Riitan mukaan kurssien sisältö ei nyt niin paljoa poikkea toisistaan, kun koirakkokohtaisesti kuitenkin ohjeita ja neuvoja saa. Oltaiskohan sattumalta jopa samassa ryhmässä? :)

Sonja kirjoitti...

Sori kun on kestänyt vastaaminen. :) Meillä on treenit olleet tauolla niiden vatsavaivojen vuoksi, joista luennolla mainitsinkin. Siksi ei ole tekstiäkään tullut. Meidän ryhmä on keskiviikkoisin 17.30, kisaavat. Eihän me kisaavia olla, mutta sinne se Riitta meidät lykkäsi. Sanoi, että taso sopii silti hyvin, kun kerroin puuhailuistamme.

Hannis kirjoitti...

^Me ollaan Tyynen kanssa myös siellä samassa alo/avo-kisaavien ryhmässä keskiviikkoisin :)

Tyynellä on toivottavasti siihen mennessä plakkarissa jo se avo1, mutta toisaalta en vasta vähän yli vuotiaan koiran kanssa halua mennä sinne voi/evl-ryhmään, kun ne treenit on aika vaikeita...

Sonja kirjoitti...

^ No se onkin hyvä, niin saadaan sitten varmaan noi koiviksen tokoilut jotenkin järkättyä. :)