Sivut

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Agilityssä

Tänään aloitimme Rontin kanssa agilityn alkeet. Kurssi on kuuden kerran mittainen ja sen jälkeen ajattelin käydä vielä jatkokurssin. Tavoitteena olisi, että päästäisiin johonkin vakkariryhmään harjoittelemaan, mutta nyt aloitamme näin kurssimuotoisesti.


Ensimmäisellä kerralla otimme perushyppyjä. Rontilla sujuivat hypyt hyvin, joten kouluttaja laittoi meille myös toisen esteen. Sekin sujui kivasti, joten seuraavaksi sain ohjeen jättää koiran istumaan esteiden taakse ja menin itse viimeisen luo. Sitten ohjasin Rontin hyppäämään ja sekään ei tuottanut mitään ongelmia. Muutoman kerran koira juoksi toisen ohi, mutta ongelmana oli oma ohjaus tai sen puute. Oman toiminnan korjauksella hypyt menivät oikein mallikkaasti. 

Toinen ensimmäisen kerran asia oli putkeen tutustuminen. Rontti on aikaisemmin arastellut putkea, mutta nyt jännitys oli poissa. Aluksi kouluttaja meni toiseen päähän namin kanssa, mutta tässä riitti vain yksi toisto ja Rontti tajusi homman. Houkuttelua ei ihme kyllä tarvinnut enempää ja kädellä osoittaminen riitti vinkiksi putkeen menolle. 

Mahtavat treenit ja olenkin ihan rakastunut tuohon lajiin! :) En usko, että Rontillakaan on mitään vastaväitteitä asiaan, niin sujuvasti ja innolla asiat sujuivat. Agility on ihan mukavaa vastapainoa tokolle, sekä koiran että ohjaajan mielestä. Itseäni miellyttää siinä "huolettomuus" tokoon nähden. Tottakai agilityssäkin on omia juttuja, jotka pitää suorittaa tarkasti, mutta toko on taas sellaista pikkutarkkaa hiomista. Tietysti taitojen karttuessa se hiominen tulee mukaan myös agilityyn, mutta vauhdikkaampaa hommaa se kuitenkin on. Ja myös emäntä joutuu "töihin", on nimittäin melko ripeä liikkeissään tuo Rontti. :) Ensi sunnuntaita siis odotellessa.

Ei kommentteja: