Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Yhteistyötesti

Tänään sitten viimein oli se jännityksellä odottamani agilityn yhteistyötesti. Pelkäsin Rontin häseltävän, koska viimeksi olemme olleet tokoilemassa muiden seurassa syksyllä. Jännitys oli kuitenkin turha, sillä koira käyttäytyi oikein mallikkaasti. Testissä oli eri osoita jotka olivat seuraavat:
Luoksepäästävyys: Heti testin aluksi katsottiin koiran luoksepäästävyyttä. Tämä ei sinänsä ole Rontille ongelma, koska herra ei ole arka ja pitää kaikista ihmisistä. Kouluttajan tullessa luokse Rontti innostuikin hyppimään, enkä tiedä oliko se huono juttu. Toisaalta katsottiin arkuutta ym. joten koirahan oli oikein sosiaalinen. :)
Kontakti: Tätä testattiin nami-/leluradalla. Tämä meni meiltä kaikkein huonoiten. Olemme menneet Rontin kanssa miljoonat kerrat ja ajattelin sen olevan helppo nakki, vaan eipäs ollutkaan. Yritin houkutella koiran radan läpi pelkillä kehuilla, mutta houkutukset olivat suuremmat. Tämä oli ihan oma moka, jos olisin paremmin innostanut ja palkannut, olisi tämä mennyt hyvin. Moni muu suoritti radan nami kiinni kuonossa ja niin olisi itsekkin pitänyt tehdä.
Luoksetulo: Koira laskettiin pitkään liinaan vipeltämään ja kouluttajan käskystä kutsuttiin luokse. Rontti tuli hyvin ja sitten piti leikittää koiraa. Rontti leikki mielellään ja tämä "liike" meni hyvin.
Paikalla olo: Koira jätettiin odottamaan itse valitsemaan asentoon. Jätin Rontin istumaan ja käskystä kutsuttiin luokse. Tämä meni myös nappiin, tosin jouduin antamaan luoksetulossa kaksoiskäskyn. Sekin oli oma moka, koska käytin "sivu"-käskyä ja koira jäi ihmettelemään. Toisella tuli kuitenkin vauhdilla. Tässä tapauksessa "tänne" olisi ollut parempi, koska oli paljon häiriötä.
Koiran innostaminen (uudessa tilanteessa): Tässä katsottiin, miten koiraa sai innostettua ja tsempattua. Kentällä oli agiputki ja koira piti houkutella sieltä läpi. Rontti on joskus aikaisemmin pelännyt putkea, joten jännäsin tämän onnistumista. Kouluttaja otti koiran ja itse menin toiselle puolelle kutsumaan. Rontti tietenkin yritti tulla sivulta ja veti kouluttajan perässään. Seuraavaksi laitoinkin koiran makaamaan putken taakse ja kutsuin. Rontti tuli mielellään läpi ja otimme sen vielä uudestaan. Lopuksi kouluttaja pyysi houkuttelemaan koiran putkeen ilman maahanmenoa. Vein Rontin putken päähän se menikin reippaasti läpi. Tämä meni myöskin hyvin.

Olen tyytyväinen koiraan, mutta omassa toiminnassa olisi ollut hieman parantamista. Toivotaan kuitenkin, että suorituksemme riittää kurssille. Keskiviikkona pitäisi tulla tieto ja palaute. Jännittävää.

Lopuksi Rontti suoritti ruudun. Se ei mitenkään testiin kuulunut, mutta eräs kerholainen meni tekemään ruutua koiralleen. Olimme Rontin kanssa vieressä ottamassa tavaroita ja nähdessään ruudun Rontti innostui. Kerroin ruudun olevan koiran lemppari ja meille sanottiinkin, että no ottakaa se. Vietiin sitten namit ruutuun ja koira perään. Vauhdikkaasti eteni ja kivaa oli!

Ei kommentteja: