Sivut

torstai 16. kesäkuuta 2011

Kyllä mamma on ylpeä

Tänään Rontti teki aivan nappisuorituksen etsintätreeneissä. Treenit järjestettiin taajamassa, mikä siis oli ensimmäinen taajamajälkemme. Jälki oli U-kirjaimen muotoinen, kuljimme siis U:n päästä päähän. Jälki kulki asfaltilla, aluksi kävelytiellä tien vieressä ja toinen suora mentiin myöskin asfaltilla, tosin pelkällä kävelytiellä. 

Annoin Rontille alkuhajun ja se lähti varmasti etenemään. Melkein heti huomasin kauempana edessämme kävelytiellä kaksi koiraa, joten siirryimme autotielle, koska Rontti olisi saattanut häiriintyä. Tielle siirryttyämme Rontti alkoi heti ottaa hajuja vasemmalle. Vasemmalla oli omakotitaloja vierivieressä. Vetäjämme kertoi tässä vaiheessa jäljen olevan U:n muotoinen ja maalin olevan talojen takana olevalla kävelytiellä. Rontti siis käytti taas ilmavainuaan ja etsi selkeästi kohtaa, mistä oikaista maalille. Oikominen ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut, joten koira jatkoi matkaa eteenpäin. Jouduin jarruttelemaan menoa, koska en uskaltanut antaa täyttä liinaa liikenteen johdosta. Se ei Ronttia kuitenkaan häirinnyt. 

Mutkassa vastaan tuli koira ja otin Rontin vierelle. Emme aiemmin olleet jäljellä ohittaneet koiria, mutta Rontti ei osoittanut kiinnostusta vastaantulijaan, niin työn touhuissa se oli. Kävelytiellä uskalsin antaa pitkän liinan ja menimme reippaasti eteenpäin. Hetken käveltyämme Rontti kääntyi takaisin ja tuli luoksemme. Sitten se meni vaanimaan pensaikossa olevaa sorsaa. Käskyllä jatkoi eteenpäin ja olimmekin perillä. Ilmaisu oli hyvä, mutta koira saattoi ilmaista jo aikaisemmin, kun tuli luokse pyörähtämään. Tähän emme kuitenkaan saaneet varmuutta, koska tekee samaa myös ollessaan epävarma. 

Saimme tästä jäljestä suorituksen jatkokurssia varten ja enää meiltä puuttuu 5 jälkeä. Rontti hoiti homman esimerkillisesti, vaikka hieman etukäteen jännitin. Tämä oli kuitenkin sen ensimmäinen taajama ja asfalttijälki, mutta ongelmia ei tullut. :) Hienoa huomata, että työskennellessään ei ole kiinnostunut muista kulkijoista. Toivottavasti hoitaa homman myös maanantaina yhteistyötestissä hienosti. 

Ei kommentteja: