Sivut

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Etsijäkoiraliiton kesäpäivät

Etsijäkoiraliitto järjesti Nurmijärvellä kesäpäivät, joihin Rontin kanssa osallistuimme. Ohjelmassa oli treenausta ja grillailua. Toivoin Rontille viuhkaa, jonka pääsimmekin melkein heti jäljestämään. Viuhkassa maalikoiran lisäksi jälkeä pitkin menee muita koiria. Lopussa jäljet haarautuvat ja koiran pitää erottaa oikea haju, jota seurataan. 

Jälki kulki metsäpolkua kosken vieressä. Rontti eteni vauhdikkaasti ja jäljen haarautuessa oikealle Rontti menikin suoraan eteenpäin. Edessä oli sama koski, jota pitkin jälki meni. Koski kiinnosti koiraa ja vedessä piti käydä lutraamassa ja syömässä heinää. Pyörimme paikallamme melko kauan koiran puuhaillessa omiaan. Juuri kun ehdotin jäljelle palauttamista, alkoi koira ottaa ilmavainua oikealle. Menimme pienen ryteikön läpi ja päädyimme sieltä hiekkatielle, josta maalikoira oli mennyt. Loppu matka mentiin reippaasti ja maali näkyi. Rontti teki parhaimman ilmaisun pitkään aikaan. Pysähtyi, katsoi hetken maaliin ja vilkaisi minua. Tässä vaiheessa pääsin palkkaamaan oikeaan aikaan. Rontin ilmaisut ovat mielestäni olleet huonoja, yrittää vaan mennä maalille asti ja saan pysäytellä, mutta nyt katsoi minua, mikä oli hyvä juttu.

Jäljestyksen jälkeen menimme grillaamaan ja koirat odottivat puissa kiinni. Lopuksi menimme vielä Rontin kanssa maaliin ja sitten lähdimme kotiin. Sää oli todella hyvä, ei ollut liian kuuma ja pois lähtiessämme alkoikin sataa. Mukava päivä kaiken kaikkiaan ja saimme taas yhden suorituksen jatkokurssia varten. Enää puuttuu neljä suoritusta.

Ei kommentteja: