Sivut

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Jäljen alku janalta

Viimekertaisten treenien mentyä huonosti pyysin Rontille tämänpäiväisiin helppoa jälkeä. Jälki oli noin 500-600 metriä pitkä ja siinä oli kaksi kulmaa. Jälki kulki metsätietä ulkoilualuueella. 

Koska jatkokurssiin vaadittavia jälkiä meillä on vain muutoma suoritettuna, pyysin jäljen alkamaan "janalta". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulemme maalikoiran jäljen alun päältä poikittain. Rontti siis joutui miettimään kumpaan suuntaan lähtee, ettei lähde kulkemaan jälkeä väärään suuntaan. Tämä sujui Rontilta hyvin ja muutenkin jäljestys meni todella hienosti. Vauhti oli melko rauhallista, johon kuumuus varmasti vaikutti. Kulmissa ei myöskään tullut epäröintiä, vaan ne mentiin tarkasti. 

Koska jäljestyspaikkamme oli ulkoilualue, oli häiriötä melkoisesti. Jouduinkin itse olemaan tarkkana, koska sekä edestä ja takaa tuli lenkkeilijöitä sekä pyöräilijöitä. Kohtasimme myös muutoman "rullahiihtäjän" ja Rontin oli hieman pakko nuuhkaista toista. Muuten Rontti ei välittänyt häiriöistä, mutta sain muutomia kertoja pysäytellä sitä ja kutsua luokse, koska pitkä liina ja polkupyörät voivat aiheuttaa ongelmia. Keskeytykset eivät koiraa myöskään häirinneet, vaan se jatkoi työskentelyä luvan saatuaan. Itseäni on hieman jännittänyt jäljestys vilkkaammalla paikalla, koska koiralla kuitenkin pisimmillään 10 metriä liinaa, mutta oikein hienosti meni, tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja: