Sivut

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Viimeinen etsintätoko

Blogin päivittäminen on valitettavasti hieman jäänyt vähemmälle. Syynä tähän ovat loppusuoralla olevat opiskelut. On ollut opinnäytetyötä ja muita viimehetken rutistuksia. Lisäksi aloitin työssäoppimisen, joka myös uutena asiana on häirinnyt päivityksiä. Treenailu koiran kanssa on myös jäänyt hieman vähemmälle, emme ole pitäneet varsinaisia treenihetkiä, vaan lenkillä olen ottanut pieniä pätkiä seuraamista tai perusasentoa. Sunnuntaina olimme kuitenkin etsintätokossa treenailemassa.

Alkuun otimme taas ohituksia. Ne sujuivat oikein mallikkaasti, tosin Ronttia kiinnosti agilityesteet huomattavasti enemmän kuin muut koirat. :) Ohitusten jälkeen otimme luoksetuloa, jossa muut koirat olivat "kujana" sivuilla. Me olimme Rontin kanssa ensin häiriönä ja tilanteessa meinasi tulla tappelu. Vuorossa oleva uros tulikin omistajansa sijasta Rontin kimppuun. Sain onneksi koiran heti pois ja selvittiin pelkällä rähähdyksellä. Omalla vuorollaan Rontti suoritti luoksetulon hyvin, jouduin tosin antamaan kaksoiskäskyn.

Olin toivonut luoksepäästävyyttä Rontin hyppimisen vuoksi. Liike meni oikein mallikkaasti naksun avulla. Kouluttaja sai jopa rapsuttaa koiraa ja silti pysyi peppu maassa. Hyvä juttu, mutta tästä on vielä pitkä matka palkkaamattomuuteen.

Loppuun otettiin vielä paikkamakuu, joka meni tavalliseen tapaan hyvin. Aika oli noin 2 minuuttia ja häiriötä toi viereinen koira, joka ei malttanut pysyä paikoillaan. Ongelmia aiheutti koiran sivulle palaaminen. Heti vierelle mentyäni Rontti nousi ylös. En tiedä mistä keksi tuon jutun, koska en ikinä lopeta liikettä perusasentoon juuri ennakoinnin vuoksi. Hoidin ongelman antamalla uuden käskyn luokse palatessa. Tätä täytyy nyt hajoitella.

Tämä oli viimeinen etsintätoko. Valitettavasti nyt keväällä ei ala mitään tokoryhmää, johon voitaisi Rontin kanssa mennä, joten joudutaan kahdestaan harjoittelemaan. Kaipaisin välillä uutta näkökulmaa harjoituksiin.

Ei kommentteja: