Sivut

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Vasen, oikea

Tänään alkoi Rontin opettaminen vasemmasta ja oikeasta, tarkemmin sanottuna ohjatun noudon alkeet aloitettiin. Vaikka emme Rontin kanssa ole lähelläkään EVL tasoa (Enkä tiedä pääsemmekö ikinä), niin haluan pitää treenit koiralle mieluisina. Alokkaan liikkeet ovat melko tylsiä, joten koira voi helposti kyllästyä. Siksi opetukseen on hyvä sisällyttää myös ylempien liikkeitä, vaikka sinne pääsystä voikin vain haaveilla. :) Jos jonain päivänä pääsemme sinne asti, niin ompahan hieman vähemmän hommia tehtävänä.

Suuntia siis aloimme harjoitella ja ensimmäisenä vuorossa oli vasen. Opetuksessa käytän kahta (myöhemmin kolmea) samanlaista kuppia, sekä ruudusta tuttua "tötteröä". Laitoin kupit 6 metrin päähän toisistaan ja puoleen väliin ruutumerkin. Sitten menimme yhdessä Rontin kanssa viemään herkkuja vasempaan kuppiin. Sitten houkuttelin koiran merkin taakse ja annoin käskyn vasen, sekä näytin kädellä suuntaa. Toistin tämän neljä kertaa. Lähettämisessä kannattaa ottaa huomioon, että koiran vasen on sinun oikea ja toisin perin. Itse siis käskyä antaessa osoitan oikealle, mutta sanon vasen. Käskyt voi myös opettaa ohjaajan näkökulmasta, mutta itse halusin ottaa ne koirasta päin katsottuna, koska niistä voi olla myöhemmin hyötyä, esim. hiihdossa tms. 

Rontti meni kupille vauhdikkaasti ja liikkeestä taisi tulla sen lemppari ruudun oheella. Rontista kaikki liikkeet, missä saa juosta täysiä kupille syömään, ovat ihan parhaita.

Ei kommentteja: