Sivut

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Keväiset treenit

Tänään pääsimme Rontin kanssa pitkästä aikaa jäljestämään. Sää oli todella lämmin, joten myös maalissa olo oli mukavaa, kun ei tarvinnut palella. Olimme Rontin kanssa Saralle maalissa ja Sara oli meille. 

Jälki oli melko haastava, koska samaa reittiä oli kulkenut myös 4 muuta koiraa. Hajuja oli siis melkoisesti. Rontti oli ihan kiihdyksissä, vaikka en ollut edes ehtinyt antaa hajua. Rauhoitin koiran istumaan ja annoin haistaa. Rontti haistoikin tarkasti ja lähti etenemään. Suunta oli kuitenkin väärä. Jälki jatkui suoraan pitkin hiekkatietä, mutta koira suuntasi oikealle ja sieltä olisi halunnut suunnata metsään. Emme kuitenkaan menneet perässä ja aikansa pyörittyään palasi tielle. Hiekkatie muuttuikin asfaltiksi, jota emme olleet koskaan menneet. Rontti ei silti edes näyttänyt huomaavan eroa. Oman haasteensa toi myös kehä III:n ylitys, mutta siitäkin Rontti selvisi hienosti. Ennen ylikulkua pysähtyi katsomaan minua, mutta jatkoi sitten reippaasti. Asfaltti vaihtui taas hiekkatieksi. 

Yht´äkkiä Rontti valpastui ja loikkasi oikealle metsään. Sain ohjeeksi seurata koiraa, vaikka jälki jatkuikin tietä suoraan eteenpäin. Metsässä Rontti kuitenkin eteni tien suuntaisesti, mutta hortoili ympäriinsä ja söi kaikkea. Itseäni alkoi jo hieman epäilyttää, että jäljestääkö edes enää, mutta nappaili välillä hajua ilmasta. Lopulta hieman ennen maalia palasi takaisin tielle. Siitä mentiikin sitten vauhdilla loppuun asti. Maalissa olleelta Jaanalta kuulimme, että hänen läheltä oli mennyt kaksi metsäkaurista, joten myös ne saattoivat olla syynä Rontin metsään poikkeamiselle.

Olen erittäin tyytyväinen koiraan, vaikka pienen lenkin jouduimmekin tekemään. Meillä on kuitenkin ollut pitempi tauko jäljestyksessä ja jäljellä oli monta haastavaa kohtaa. Lauantaina on toiset treenit ja toivon niiden sujuvan yhtä hienosti.

Ei kommentteja: