Sivut

tiistai 18. tammikuuta 2011

Pitkä jälki

Tänään treenattiin Tuupakassa. Lämpötila oli lähempänä nollaa ja vähäistä sadatta. Sää oli melko mukava treeneihin, ei tullut kylmä.

Olin toivonut Rontille pitkää jälkeä. Maaliin meille meni narttu (joka oli Rontista super-ihana, koska juoksut olivat juuri loppuneet). Jälki oli noin 1 kilometrin pituinen ja kulki tietä pitkin. Häiriötä ei juurikaan ollut.

Alkuhajua annettaessa pyysin koiran istumaan ja malttoi taas odotella kunnes annoin käskyn. Lähti etenemään tuttuun tapaan vauhdilla ja emännällä oli pitelemistä, koska tie oli ihan jäinen. Melkein heti alkuun tuli kulma ja Rontti hieman tarkasteli sitä ennen jatkamista. Takana tuli myös ihminen, joten sitä piti hieman katsella. Matka kuitenkin jatkui oikeaan suuntaan. Tien varrella oli taloja ja yhden piha kiinnosti Ronttia kovasti. Huomasin pihassa jonkun eläimen jälkiä, joten niitä ilmeisesti tutki. 

Jälki päättyi tielle, joka kulki peltojen välissä. Rontti ilmaisi ajoissa, koska maalikoira oli pellon toisella reunalla. Ilmaisu oli vahva, mutta hölmö mamma ei nähnyt maalia ja ei heti tajunnut palkata. :) Onneksi Rontti on tarkka palkastaan ja ilmaistuaan juoksi luokseni, jolloin tajusin palkata. 

Eli oli oikein hyvä treeni ja opettavainen. Pitää nyt enemmän kiinnittää ilmaisuun huomiota, mutta onneksi osaa tulla luokse palkattavaksi, jos en aina tajua muuten. :)
Täytyy nyt muutomissa treeneissä kysyä maalin paikka etukäteen, niin pystyn varautumaan ilmaisuun paremmin. Kyllä koira osaa, mutta kun emäntäkin vielä oppisi.


Seuraavaksi jäljeksi ajattelin vanhennettua, koska niitä ei olla tehty kuin pari. Se myös hieman hidastaisi otuksen vauhtia.

Ei kommentteja: