Sivut

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Jäljestystä kotikulmilla

Tänään meillä oli toiset treenit alkeiskurssin jälkeen. Paikkana oli meidän kotikulmat ja maastona kävelytietä metsässä. Pakkasta noin 8 astetta.

Rontti aloitti autossa taas perinteisen ulvomisen. Tosin ei tajunnut, että ollaan jäljestämään menossa, vaan luuli pääsevänsä koirapuistoon. Alkuun hieman mietitytti, että miten jäljestys sujuu, kun paikkana on meidän lenkkeilymaastot. Mutta todella hyvin se meni, paras jälki ikinä!

Rontille päätettiin tehdä y-jälki. Maalikoirana meillä oli staffi uros ja hämäyksenä narttu. Lisäksi myös muille koirille tehtiin y samaan paikkaan, joten oikean jäljen lisäksi oli paljon muita hajuja. Oman haasteensa toi myös se, että maalikoirana oli uros ja hämäyksenä narttu. Rontti kun mielummin tyttöjä etsisi. :)
Rontti oli taas melko kierroksilla liinaa laitettaessa. Käskin sen istumaan ja ei olisi millään malttanut odottaa. Ulina oli myös sen mukaista. Annoin alkuhajun ja jotenkin ihmeellisesti se jaksoi ottaa hajun kunnolla. Liikkeelle koira lähti vasta "haju"-käskyn saatuaan. Eteneminen oli poikkeuksellisen rauhallista ja tarkasti kaikki pissat tutkittiin. Jäljen haarautuessa ryhdistäytyi (ilmaisi?), mutta jatkoi eteenpäin. En vielä palkannut, koska tiesin missä maali on ja halusin selkeämmän ilmaisun. Loppu jälki mentiinkin Ronttimaisen vauhdikkaasti ja teki selkeän ilmaisun.

Treenit sujuivat siis todella hienosti, vaikka oli erilaisia häiriöitä. Oli myös mukava seurata koiraa, koska vauhti oli hitaampi. Yleensä mennään täysiä ja siinä onkin pitelemistä, kun 40 kiloa pelkkää energiaa päättää mennä. :)

Oli myöskin mulle ohjaajana hyvin opettavainen kerta. Opin paremmin, mitä koira tekee maalin löydettyään, sekä aloituksesta sen, että annan haistaa rauhassa ja sitten vasta käsky. 
Tästä treenistä saimme myös ensimmäisen jatkokurssille vaadittavan jäljen suoritettua.

Ei kommentteja: