Sivut

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tokokurssin kolmas kerta

Tänään taas tokoilimme Järvenpäässä ja vuorossa oli treeniä porukalla. Meille oli suunniteltu valmiiksi mitä tehdään ja laitan tähän meille tulleet ohjeet joka liikkeestä.

Kaukot: Rontti piippasi niissä ja ennakoi. Tähän liikkeeseen kärsivällisyyden harjoittelua, koska palkka ei tule joka vaihdon jälkeen. 

Nouto: Rontti mähmää kapulalla välillä ja se pitäisi saada pois. Ohjeeksi tuli pallopalkka, jonka harjoittelu aloitetaan pidolla. Koiralle kapula suuhun ja näytetään palloa. Kun pitää nätisti saa pallon. Tarkoituksena siis siirtää koiran into palkkaan kapulan sijasta. Eli kapulan tulee olla vain väline jolla palkan saa, ei mikään kiva lelu tms.

Noudon palautus meillä on hidas, joten vauhtia siihen lelulla. Koiralle näytetään lelua ja saa luvalla irroittaa. Tähän voi myös käyttää jotain käskyä, jos ensin ravaa ja sitten siirtyy laukalle. Näin koira saadaan tajuamaan, että laukasta tulee käsky ja palkka eli se on kannattavaa.

Hyppy: Tässä ei ongelmia, paitsi ennakoi liikkurin käskyn. Eli tähän paljon liikkurointia, kuten kaikkeen muuhunkin, koska Rontti ennakoi helposti.

Merkki: Rontti kiersi merkin hyvin, mutta ei reagoinut seiso-käskyyn. Avuksi pallo, jota näytetään koiralle. Tämä toimi hyvin Ronttiin ja pysähtymisestä tuli napakka.

Tunnari: Oman piilotus muiden joukkoon, mutta oman päälle ruohoa, niin tulee nenä mukaan. Tässä ei ongelmaa. :)

Ei kommentteja: