Sivut

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Tokovalmennus

Pääsimme Rontin kanssa seuran tokovalmennusryhmään. Ryhmä kokoontuu kesällä viisi kertaa ja kouluttajana meillä toimii tokoharrastaja Angelica Leiman. Tänään oli ensimmäinen kerta ja suoritimme liikkeet kisanomaisesti, jotta jokaisen tasoa saadaan selville. Itsellä ei luonnollisesti ollut kovin suuret odotukset tuolle kisamaiselle, koska ne eivät meiltä yleensä suju hyvin. Itseä myös jännitti kamalasti, kun mietin että mitähän se Ansu meidän taidoista ajattelee? :)


Noh, täytimme Rontin kanssa odotukset loistavasti, eli suoritukseemme sisältyi koiran haaveilua ja keskittymisen herpaantumista. Myös ohjaaja oli tietysti jännittynyt ja oma käytökseni vaikutti koiraan. Ajattelin, että palaute ei ole kummoista, mutta saimme onneksi myös jotain positiivista.


Vaikka melko suuri osa oli sähläystä, niin kehuja tuli koiran suorittamisesta silloin kuin kontakti säilyi. Eli vaikka oli sähläystä, niin Ansu näki niiden lomassa myös sitä nättiä tekemistä. Saan palautteet sähköpostilla, niin päivittelen ne tänne. :)


Päähän jäi nyt noista palautteista lyhyet pätkät seuraamisessa. Koira osaa, mutta vielä ei kannataa vaatia pitkää matkaa. Jos ottaa pitkää, niin palkkaus välissä. Lisäksi mustavalkoisuus, eli jos seuraaminen ei suju, niin ohjaaja pysähtyy ja otetaan alusta. Koiralle siis kerrotaan virheestä ja sitten annetaan uusi mahdollisuus. Tässä nyt jotain huomioita, lista saapuu sitten myöhemmin sähköpostilla.

Ei kommentteja: