Sivut

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Tokokurssin toinen kerta

Tänään taas olimme tokokurssilla Riitta Korrin opissa. Tällä kertaa oli henkilökohtaista ohjausta, johon jokainen sai valita kaksi liikettä. Omaa vuoroa odottaessa sai treenailla "radalla", johon oli laitettu pari ruutua, hyppyjä ja metallinoutoja. Alkuun treenasin Rontin kanssa hyppyä, joka meni ihan hyvin. Pari kertaa varasti hypylle, mutta jätin ne vain palkkaamatta.


Tutustuimme taas pitkästä aikaa metallikapulaan, joka on koiran mielestä hyvin vastenmielinen. Alkuun palkkailin vaan suun avaamisesta ja hieman kapulaan koskemista. Harjoitus sujui säälittävän ulinan saattelemana. :) Sitten Rontti ilmeisesti ihan vahingossa nappasi kapulasta kiinni ja piti sitä. Tästä se sai superpalkan ja pallonheittoa. Sen jälkeen ottikin kapulan ihan kiltisti, en kuitenkaan vielä ottanut maastanostoa. Kerrankin jotain hyötyä ahneesta koirasta, kapulasta tuli hetkessä siedettävä, kun vahingossa sen nappasi ja palkkana oli paljon kissanruokaa. Onneksi tämä nyt sujui vahingossa ihan kivuttomasti, olin jo valmistautunut pitkään projektiin kuten tavallisessa noudossa. Nyt vaan pitää mennä metalliostoksille ja alkaa laittamaan liikettä kuntoon.


Yksilöohjaukseen valitsin seuraamisen sekä jäävät. Aloitettiin seuraamisella ja tietenkin Rontti pani parastaan, kun piti ongelmaa katsoa. :) Kerroin kuitenkin ongelmasta, joka meillä on innottomuus ja kontaktin katkeaminen. Ohjeeksi tähän korjaussana, jos kontakti katoaa. Palkan vaihto palloon, aluksi naksun ja namin jälkeen. Opetetaan myös kainalossa olevaan patukkaan, jonka nappaamista kainalosta harjoitellaan aluksi perusasennossa.


Hidastelusta pitäisi tehdä koiralle vinkki, että silloin ei tapahdu mitään kivaa. Palkka, käännös tai uusi käsky tulee vasta hyvästä seuraamisesta. Omaan nopeuteen minun pitää myös kiinnittää huomiota, koiran hidastelun vuoksi olen itse alkanut kävelemään hitaasti. :) Eli liikkeelle lähdön jälkeen pieni matka tätä meidän "normaalia" eli hidasta vauhtia ja sitten nopeuden lisäys ja palkka jos tulee mukana.


Jäävissä meillä on ongelmana arpominen, koira tekee yleensä saman liikkeen, joka tehtiin ensimmäisenä. Toinen ongelma on ennakointi, eli Rontti alkaa hidastelemaan kun tietää käskyn tulevan. Tähän ennakointiin yllämainittu käskyn jättämättä antaminen ja korjaussana. Käsky edelleen vaan hyvästä seuraamisesta. Arpomiseen käyttöön virittelysanat, jotta koira tietää mitä tehdään. Lisäksi harjoituksia peruuttamalla, jotta koira joutuu oikeasti kuuntelemaan käskyn. Maahanmenon hitauden korjaamiseksi annan käskyn ja kävelen paikallani. Kun tämä sujuu jatkan matkaa.


Tulipas pitkä sepostus, pakko kirjoittaa ylös, niin pysyy hyvät vinkit mielessä. :)

Ei kommentteja: