Sivut

torstai 15. joulukuuta 2011

Tokotaukoa

Blogi on viettänyt hiljaiseloa tokotaukomme vuoksi. Koirassa näkyi pieniä kyllästymisen merkkejä, joten laitoin hommat hetkeksi tauolle. Olemme kuitenkin käyneet kouluttajalla harjoittelemassa keinoja mm. hyppimisongelmaan. Aiheina meillä on ollut luopuminen, josta aikaisemmin kirjoittelinkin. Toisella kerralla aiheena oli omalle petille meno ovikellon soidessa. Tämä juttu on meille supervaikea, koska Rontti rakastaa vierailijoita ylikaiken. Harjoitukset aloitettiin palkkaamalla petin katsomisesta. Seuraavana siihen piti saada tassut ja lopuksi istahtaa. Sitten alettiin soittamaan ovikelloa ja vaatimaan pedille menemistä. Nyt sitten meillä ovikellon soitto raikaa, kun ehdollistamme koiraa äänestä matolle. :) Toistaiseksi pelkkä matolle meneminen riittää, kestoa teen sitten pikkuhiljaa. Tämä on varmasti sellainen juttu, jossa on turha kiirehtiä. Tänään aiheena oli käsikosketus, mutta sen ollessa hallussa keskitymme kosketuskeppiin. Tämänkin Rontti osaa, mutta sen suhtautuminen keppiin on melko väkivaltaista. Saimmekin kouluttajan avulla korjattua asiaa ja koira koskettaa keppiä kuonollaan, välillä tosin vielä hampailla koettelee.
Seuraavalla kerralla katsomme hihnakäytöstä, sekä seuraamista. Toivon, että täältä löytyisi se puuttuva palikka seuraamiseen, niin voisi alkaa pikkuhiljaa möllitokosta haaveilemaan. 

Toko tosiaan on tauolla ollut, mutta kapulaa kokeilin taas. Ongelmanahan on sivulletulo, joka ei vaan kapula suussa onnistu. Wirénin luennolta ideoita saaneena päätin kokeilla käsikosketusta kapulan kanssa. Nyt saan koiran tulemaan luokseni kapulaa pudottamatta ja tästä pikkuhiljaa (toivottavasti) saan sen ohjattua perusasentoon. Toistaiseksi on mennyt kivasti ja koira ei välitä kapulasta niin paljoa, kun keskittyy käteen. 

Keskiviikkona kävin Timo Rannikon koiran lihashuolto-luennolla, josta myöhemmin laitan tänne tekstiä. Oli oikein hyvä luento ja sain paljon hyviä vinkkejä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jee, kiva jos laitat siitä jotain kun mulla meni ko. luento muiden päälekkäisten menojen takia ihan ohi :(

Sonja kirjoitti...

Tarkoitus on ollut laittaa, mutta pääsi unohtumaan. Otan huomiseksi projektiksi asian. :)