Sivut

tiistai 24. toukokuuta 2011

Peltojälki

Tänään vietimme synttäreitäni treenauksen merkeissä. Olin toivonut Rontille pidempää jälkeä ja saimme jäljeksi hieman alle kilometrin mittaisen. Jälki kulki aluksi hiekkatietä ja poikkesi siitä pellolle.

Rontti oli taas hyvin innoissaan ja otti hajun jo ennenkuin ehdin sitä antaa. Käskin sen kuitenkin takaisin istumaan ja tarjosin hajua. Koira lähti etenemään määrätietoisesti ja otti vainua oikealle puolelle pellolle, jonne jälki haarautui. Rontti ei kuitenkaan mennyt oikealle, vaan jatkoi suoraan. Treenien vetäjä pyysi palauttamaan koiran jäljen päälle ja menimme takaisin. Rontti otti taas hajua ilmasta, mutta ei halunnut jatkaa jäljen suuntaan. Hetken seisoskeltuamme lähti kuitenkin pellolle ja siellä mentiin vauhdikkaasti ilmavainulla. Kovasta tuulesta johtuen haju ajautui pellon reunaan, jossa hetken pyörimme. Annoin Rontin pyytäessä hajun uudestaan ja vihdoin pääsimme maaliin.

Jälki oli tuulesta johtuen melko vaikea, eikä asiaa auttanut Rontin vahva ilmavainuisuus. Löysimme kuitenkin perille ja olen tyytyväinen. Ainoastaan jäi hieman harmittamaan koiran "palauttaminen" jäljelle, koska ilmavainusta johtuen Rontti oikoo paljon. Täytyisi nyt enemmän treeneissä luottaa koiraan, sekä myös itseensä. Pellolla pyöriskely osoitti hajun kulkeutuneen reunaan, joten varmasti alussa suunta oli oikea, Rontti olisi vain halunnut oikaista. Opettavainen treeni kaiken kaikkiaan ja kyllä tämä tästä, kun vaan emännän koiranlukutaito paranee. 

Ei kommentteja: