Sivut

torstai 26. toukokuuta 2011

Metsään meni

Nimittäin koira ja liinan päässä emäntä perässä. Olimme siis taas tänään etsijätreenissä ja kuten otsikosta saattaa arvata, ne eivät sujuneet odotusten mukaisesti. Olin toivonut Rontille jälkeä, jossa on kulmia. Jälki kulki metsäpolulla.

Alkuun Rontti oli taas todella innoissaan ja ei meinannut rauhoittua. Käskin koiran istumaan ja annoin hajun. Rontti haisteli pussia todella kauan ja lähti päinvastaiseen suuntaan. En kuitenkaan antanut sen edetä ja jäikin paikoillee nuuskimaan ja uikuttamaan. Yleensä uikutusta ilmenee kun koira tylsistyy, esimerkiksi ennen hajun antoa, kun ei malttaisi istua vaan haluaisi vaan alkaa jäljestämään. No, odotimme hetken ja annoin hajun uudelleen. Koira lähtikin etenemään reippaasti ja minulla oli melkoinen työ pidätellä sitä. Kouluttajamme ei tiennyt maalin tarkkaa sijaintia, joten luotimme koiraan koska se eteni niin määrätietoisesti. 

Aikamme koiraa seurattuamme ja melkoisessa ryteikössä ollessamme aloin epäillä väärää suuntaa. Soitto maaliin varmisti asian, olimme ihan väärällä suunnalla. Palautimme koiran melkein jäljen alkuun ja soitimme maaliin. Emme kuitenkaan päässyt tarkkaan selvyyteen maalin sijainnista, joten sovimme uuden paikan maalille. Lähdimme kävelemään maalia kohden ja palkkasin koiran, kun se ilmaisi maalin.

Ei jälki siis mennyt kovin hyvin. Onneksi pääsin palkkaamaan ilmaisusta, jotta koiralle jäi siitä hyvä fiilis. Tämä oli ensimmäinen "epäonnistuminen" jäljellä ja se jäi hieman harmittamaan minua. Tiedän, että näin käy väistämättä jossain vaiheessa ja se ei niinkään harmittanut. Eniten ottaa päähän se, kun koira niin itsevarmana kuljetti meitä pitkin maita ja mantuja olematta edes jäljellä. Koiran lukeminen on siis vaikeaa, varsinkin kun ollaan vielä melko alussa "urallamme". Tosin myös kouluttajakin meni Rontin lankaan ja sanoi sen lukemisen olleen hänellekkin vaikeaa. Eli suurin harmitus tässä oli se, että lukeminen on vaikeaa ja jännittää, miten sitä koskaan oppii. Näin jälkeenpäin ajatellen koiralla varmaan oli vaan huono päivä, koska alku ei todellakaan ollut Ronttimainen. Ehkäpä se ei vaan ollut treenituulella, vaikka alkuun innoissaan olikin. No nyt vaan koiralle ensikerralla helppo motivaatiojälki ja eteenpäin. :) 

Ei kommentteja: