Sivut

maanantai 9. toukokuuta 2011

Motivaatiojälki

Rontin parit viimeiset etsintätreenit ovat olleet koiran kannalta haastavia. Molemmissa eteen on tullut uusia asioita, kuten asfaltti ja 3 tuntia vanha jälki. Motivaation ylläpitämiseksi toivoin tämänpäiväisiin treeneihin jotain helppoa, vaikka luulen silti, että Rontti ei helpolla etsintöihin kyllästy. 

Treeneihin saimme ihanan aurinkoisen, mutta kuuman sään. Ronttia kuumuus ei kuitenkaan kiusannut, koska olimme maalissa kaksi kertaa ja sen jälkeen jäljestimme itse. Koiran ei siis tarvinnut odotella autossa kuin yhden jäljen verran. Jälki oli melko helppo, koska se kulki polkua melkein suoraan ja lopussa kaartoi hieman vasemmalle ja yhtyi hiekkatiehen. Vetäjämme kuitenkin kysyi, että haluanko alkuun hieman haastetta. Ennen polkua oli tienylitys, joten oli mahdollista antaa haju jo asfaltilla, ennen suojatietä. 

Pyysin Rontin istumaan suojatien viereen ja annoin hajun. Rontti haisteli sitä tarkasti ja näytti saavan hajun. Kuitenkaan koira ei lähtenyt ylittämään tietä. Luulen, että syynä oli oma ruumiinkieleni, koska autoja meni ohi lujaa, enkä olisi voinut päästää Ronttia tielle. Autojen mentyä Rontti tuli eteeni istumaan, pyytämään hajua uudestaan. Tarjosin hajua ja Rontti lähti määrätietoisesti tien yli oikeaan suuntaan. Työskentely tapahtui varsinkin alussa hitaasti nenä maassa. Alun jälkeen vauhti muuttui ripeäksi, tosin nenä pysyi maassa. Noin muutoma kymmenen metriä ennen maalia vaihtoi ilmavainulle ja hetken edettyään ilmaisi. Palkaksi sai pienen purkillisen kissanruokaa. :)

Olen todella tyytyväinen jälkeen, juurikin alun vuoksi. Koira malttoi odottaa autojen ohittamista ja autojen mentyä pyysi hajua uudelleen istumalla. Tämä on mielestäni erittäin hyvä asia. Olen aina rauhoittanut koiran istumaan ennen hajun antamista. Nyt Rontti itse tarjosi istumista, koska halusi hajun. Tämä toimii itselleni hyvänä merkkinä hajun antamisesta, koska nyt tiedän milloin koira sen oikeasti haluaa. Hajua ei kannata muuten tyrkyttää koiralle, koska se voi paineistaa koiraa. Olen todella tyytyväinen Rontin edistymisestä!

Ei kommentteja: