Sivut

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sunnuntain tokoilut

Tänään meillä oli taas tokotreenit. Treeneissä otettiin ohittamista, joka sujui Rontilla melko hyvin. Muut koirat ei ohituksissa kiinnostaneet, mutta mieluiten poitsu olisi nuuskinut maata kävelemisen sijaan.

Ohitusten jälkeen otettiin tervehtimistä, joka on Rontille tunnetusti yksi vaikeimmista asioista. Se meni kuitenkin yllättävän hyvin, kun käytin naksua apuna. Laitoin koiran istumaan sivulle ja naksuttelin istumisesta, samalla kun kouluttaja lähestyi. Ihme kyllä peppu pysyi maassa. Pari kertaa nousi ylös, mutta ei hyppinyt. Eli tätä aletaan nyt naksulla harjoittelemaan.

Viime kerran tapaan otettiin luoksetuloja, joita treenattiin pareina. Meillä oli parina etsintätreeneistä tuttu Nelli. Koska tiesin Rontin hidastelevan, käytin käskyn lisäksi käsimerkkiä, jolla saain vauhdin hyväksi. Häiriönä toimi vieressä leikkivät koirat ja vaikka erään koiran lelu lensi ihan Rontin viereen, niin poitsu vaan vilkaisi sitä ja pysyi paikallaan. Onneksi nämä paikallaan pysymiset sujuu Rontilla hyvin. Loppuun otettiinkin kisamainen 2 minuutin paikkamakuu ja tapansa mukaan pysyi, vaikka vierestä lähtikin koira liikkeelle.
Olen ihan tyytyväinen näihin treeneihin, vaikka halli vielä melkoinen häiriö onkin.

Ei kommentteja: