Sivut

torstai 17. maaliskuuta 2011

Seuraamisesta

Meillä tosiaan on Rontin kanssa treenailut jääneet hieman vähemmälle, jos ei noita tokovuoroja oteta huomioon. Seuraaminen on ollut meidän tokoilun kulmakivi, liike joka ei oikein suju. 

Koira tulee hienosti imutuksella, mutta kun nami menee kauemmaksi, niin menee koirakin.
Olen itse kiinnittänyt omaan asentoon huomiota, etten nojaile koiraan päin. Silti jotenkin Rontti pysyttelee liian kaukana. Olemme harjoitelleet lyhyitä pätkiä ja ne sujuvatkin, mutta välillä menevät tosi huonosti. Yksin seuraaminen onnistuu jotenkin, mutta noilla tokovuoroilla ei.

Eilen otin seuruuta nami rinnan kohdalla, jossa siis yleensä pidän. Menin kuitenkin vain askeleen kerrallaan. Eli askel ja pysähdys. Ne sujuivat hyvin ja Rontti tajuaa istumisen, vaikka sitä ei kyllä ollakkaan harjoiteltu. Tosin se istuminen on koiralle niin vahva, joten sitä tarjotaan aina kaikessa ekana. Koska se sujui hyvin, niin lisäsin matkaa. Yllätys yllätys, niin se sujuikin.

Aikaisemmin olen myöskin ottanut vain muutomia askeleita ja palkannut. Nyt taas otin muutoman askeleen, odotin että istuu ja sitten palkka. Ja koira tajuaa. Nyt vaan harjoittelemaan matkojen pidennystä. :)

Ei kommentteja: