Sivut

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Metsälenkillä

Vapaapäiväni takia pääsimme tänään ajoissa pitkälle lenkille. Päätin suunnata metsään, myös hieman treenailu mielessä. Rontilla on tapana vapaana ollessaan juosta edellä ja välillä menee kauas. Suuren lumimäärän vuoksi olemme lenkkeilleet pellolla, joten kauemmaksi juokseminen ei ole haitannut, koska huomaan ajoissa muut liikkujat.

Nyt lumen hieman vähennyttyä päätimme suunnata metsäpoluille, jolloin kauas meneminen ei ole hyvä juttu, lyhyen näkyvyyden vuoksi. Otin mukaan naksun ja ison kasan nameja. Naksuttelin koiralle aina, kun katsoi minua. Melko nopeasti tajusi jujun ja tuli usein luokseni "kerjäämään" herkkua.

Seuraavaksi tarkoituksena olisi alkaa treenailemaan luoksetuloa. Tämä siis Rontilla hanskassa, mutta tarkoituksena on, että tulee aina luokseni huomatessaan jonkun muun kulkijan. Nyt olen vaan itse ollut tarkkana ja kutsunut koiran tarvittaessa. Idea on melko sama, kuin etsijätreenien ilmaisu. Eli lenkillä kun koira ryhdistäytyy, niin kehun ja palkkaan. Näin ehdollistuu pikkuhiljaa tulemaan heti luokseni, kun huomaa jonkun. Hyötynä tässä on myöskin se, että koira huomaa vastaantulijat paljon ennen minua.

 Loppuun vielä kuva reissulta. Kuvan tarkkuus huono, johtuen huonosta kamerasta ja vauhdikkaasta koirasta. :)


Tänne!

Ei kommentteja: