Sivut

torstai 3. helmikuuta 2011

Uuden opettelua

Olemme Rontin kanssa alkaneet harjoittelemaan uutta liikettä, liikkeestä istumista. Vaikka meillä onkin paljon matkaa voittajaan, niin ajattelin silti jo liikkeen opettaa. Saamme myöskin vaihtelua treeneihin ja liikkeen harjoitteleminen ei vaadi mitään tarvikkeita (kuten esim. ruutu) ja sitä voi harjoitella sisällä.

Olen harjoitellut liikettä lelun avulla. Nameilla kokeilin ensimmäisen kerran, mutta koira ei tahtonut pysähtyä. Takapalkka voisi myös toimia hyvin, mutta ensin täytyy lelulla hankkia nopeutta.

Eli ensimmäiset treenit sisällä menivät todella huonosti. Aivan kuin Rontti ei olisi koskaan kuullut istu-käskyä. :) Lopetin treenit siihen ja menin seuraavana päivänä ulos harjoittelemaan. Koira tarjosi seisomista ja maahanmenoa, mutta lopulta saatiin myös istuminen aikaan. Lopetin treenit onnistumiseen ja tänään lenkillä kokeilin taas. Oikein hienosti meni, mutta nyt ongelmaksi ilmaantui, että peppu ei tahtonut mennä maahan asti. Sain kuitenkin korjattua, kun en palkannut huonoista.

Väärää liikettä tarjotessa olen vain jatkanut kävelyä eteenpäin ja houkutellut koiran mukaan, sitten vaan uusi käsky perään. Kunhan toiminto tulee tutummaksi, niin otan treeneissä sekaisin istumista, maahanmenoa ja seisomista. Näin koira oppii oikeasti kuuntelemaan mitä sanotaan, eikä vain ennakoi. Olen joiltain kouluttajilta kuullut, että ei pitäisi samoissa treeneissä ottaa eri juttuja, koska sekoittaa koiraa, mutta meillä ainakin on toiminut hyvin ja joutuu myös miettimään, mitä sanotaan. 

Ei kommentteja: