Sivut

tiistai 22. helmikuuta 2011

Ruutu

Tänään sään hieman lauhtuessa pääsimme ulos harjoittelemaan ruutua. Olemme ottaneet ruutua viimeksi, kun maassa ei ollut lunta. Tein ruudun isolle kentälle ja kävimme Rontin kanssa yhdessä viemässä namit ruutuun. Koira hakeutui ruutuun todella vauhdikkaasti, vinkui innoissaan. Ongelmana oli liian kova vauhti, joten meni lähetykset hieman pitkiksi. :)
Toisaalta on hyvä, että menee innokkaasti, nyt vain pitää saada tajuamaan, mitä ruutu-käsky tarkoittaa.

Ruudun jälkeen otimme hieman jättöliikkeitä. Maa-käskyllä tarjosi seisomista. Muutomien toistojen jälkeen meni kuitenkin hyvin ja saimme myös onnistuneen liikkeestä istumisen. Täytyy harjoitella lisää, jotta koira oikeasti kuuntelisi, eikä vain tarjoaisi jotain.

Kokeilin myös seuraamista lelun kanssa, mutta se ei mennyt putkeen. Koira keräsi liikaa kierroksia ja sähläsi. Tässäkin on toisaalta hyvä puolensa. Kun saan seuraamisen namin avulla varmaksi, pystyn lelulla hakemaan lisää virettä. Onnistuneet treenit siis kaiken kaikkiaan.

Torstaina pääsemme tokoilemaan varatulle hallivuorolle, joten pääsemme kokeilemaan miten hyppy sujuu oikealla esteellä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten tota ruutua aletaan opettamaan?

Sonja kirjoitti...

Itse aloitin opetuksen niin, että koiran kanssa yhdessä vietiin ruutuun namia. Sitten lähetin koiran kauempaa ruutuun. Tärkeää on, että menee tarpeeksi kauas, jotta koira oppii katsomaan ruudun kulmamerkit. Myöhemmässä vaiheessa namia aletaan jättämään pois ja ottamaan mukaan seisominen.