Sivut

lauantai 18. helmikuuta 2012

Jatkis startattu

Tänään viimen alkoi kauan odotettu Etsijäkoiraliiton jatkokurssi. Jälkenä meillä oli noin kilometrin mittainen kulmikas ja alueena rauhallista taajamaa. Ei mennyt jäljestys ihan nappiin, mutta näin jälkeenpäin mietittynä koira taisi taas kerran olla oikeassa. :)


Jälki kulki noin sata metriä jonka jälkeen tuli risteys. Tässä kohdin Rontti kääntyi varmasti oikealle, vaikka jälki olikin mennyt vasemmalle. Seurasin koiraa oikealle ja hetken seurattuani tuli kommenttija kouluttajalta, että nyt meni huti. Kävelytieltä lähti kuitenkin toinen tie vasemmalle, jonne koira pyrki hyvin varmana ilmaa haistellen. Seurasimme perässä ja saavuimme lähtöpisteeseen. Sieltä olisi lähtenyt kävelytie suoraan, kun jälki olisi jatkunut vasemmalle. Ohjeeksi tuli palauttaa koira jäljelle ja siitä pääsimmekin takaisin risteykseen. 


Tällä kertaa Rontti valitsi oikean suunnan pääsimme etenemään. Hetken kuluttua jälki kaarsi vasemmalle. Rontti hidasti tässä kohdassa vauhtia, vilkaisi vasemmalle, mutta jatkoi silti suoraan. Arvasin jäljen kulkevan vasemmalle ja koira sen itse korjasikin. Siitä jatkoimme suoraan ja maali häämöttikin edessä. Ilmaisu oli todella selkeä ja olin siihen tyytyväinen. Maali sijaitsi täsmälleen siinä kohdassa, josta alkoi kävelytie lähtöpisteessä. Koira oli siis oikeassa, itsehän en maalin paikkaa edes tiennyt. Harmittaa, että meni hieman plörinäksi, koska suunta olisi ollut oikea. Jälkeenpäin selvisi, että ei ollut varmaa, oliko maali vielä perillä, joten koiran ei voinut antaa oikaista.


Rontti siis käytti ilmavainuaan vahvasti ja olisi vienyt meidät suorinta reittiä maaliin. Oma usko horjui hieman, mutta maalipaikan selvittyä tiesin koiran olleen oikeessa. Tästä on hyvä jatkaa ja ensikerralla toivon, että annetaan koiran oikoa tarvittaessa. 



Ei kommentteja: