Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Jatkiksen toinen jälki

Perjantaina kävimme suorittamassa toisen jatkokurssijäljen. Jälki oli vuorokauden vanha ja kulki järvenpään keskustassa. Jäljestys ei taaskaan kulkenut ja meni melkoiseksi sähläykseksi. Alku hajun annettua koira oli todella kiinnostunut takajäljestä ja pyrki sen suuntaan. Pysäytyksen ja palautuksen jälkeen lähti etenemään oikeaan suuntaan, mutta kulmassa meni taas ohi. Tätä ongelmaa ilmeni jokaisessa kulmassa ja kulutimmekin pitkän ajan pyöriessä. Koira oli hyvin vaisun oloinen ja ei näyttänyt yhtään työskentelevän.


Tässä vaiheessa minuun iski epätoivo, että taasko nämä ongelmat alkaa? Rontillahan oli aikaisemminkin ongelmia tuossa kulmien ohijuoksussa, mutta se korjaantui. Lopulta koira nappasi tuoreen hajun ilmasta ja olemus muuttui täysin. Loppumatka maaliin mentiin oikein hienosti ja ilmaisu oli oikein hyvä.


Mietittiin kouluttajan kanssa tuota ongelmaa ja tultiin siihen tulokseen, että jäljestys ei oikein kiinnosta Ronttia, jos ilmavainu ei ole mahdollinen. Ilmavainu on Rontilla melko vahva ja nähtävästi kaveri sitä mieluiten käyttäisi. Nyt emme suorita seuraavaa jatkisjälkeä, vaan menemme ainakin yhtiin treeneihin. Niissä on toiveena sellainen jälki, että ilmavainun käyttö ei vaan ole mahdollista. Maalikoira laitetaan autoon ja otetaan vasta hieman ennen Rontin saapumista ulos. 


Toivotaan, että noilla saataisiin taas statsi kuntoon ja koira työskentelemään. Mistään ylitreenauksesta tuskin on kyse, koska emme niin usein ole käyneet. Koira ei myöskään vaikuta kyllästyneeltä, koska on hyvin innoissaan lähdössä hommiin ja ilmavainulla menee hyvin varmana. Täytyy nyt vaan pakottaa koira seuraamaan maassa kulkevaa jälkeä ja toivoa parasta. :)

Ei kommentteja: