Sivut

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kulmia

Tänään kokeilimme Rontin kanssa kulmikasta jälkeä paremmalla menestyksellä. Jälki oli noin 600 metriä pitkä ja maasto vaihteli metsäpolulta asfaltille. Jäljessä oli useampi kulma, jotka merkattiin.

Jälki alkoi erään talon pihasta ja kulki metsäpolulle. Siellä Rontti meni kulmasta ohi, mutta palasi jäljelle nopeasti. Polulta jälki tuli tien reunaan josta se jatkui tien yli. Tieltä jälki poikkesi taas metsään ja Rontti olikin kääntymässä sinne. Emme kuitenkaan päästäneet koiraa sinne, koska kulma tuli vähän myöhemmin. Rontti kuitenkin suoritti sen hyvin ja olisi vain halunnut oikaista lyhyempää reittiä. 

Metsän jälkeen saavuimme taas asfaltille ja siellä oli taas kulma edessä. Siinä Rontti meni taas väärään suuntaan ja ei meinannut korjata. Kun aikamme seisoskelimme, niin koira hoksasi palata takaisin ja matka jatkui oikeaan suuntaan. Saimme myös hieman häiriötä talon pihalla haukkuvista koirista, mutta kehotuksen jälkeen Rontti jatkoi eteenpäin ja pääsimme maaliin.

Jälki sujui mielestäni oikein hyvin, ongelmana on vaan edelleen oma koiranlukutaitoni. En välttämättä huomaa, jos Rontti menee kulmista ohi. Eli koira kyllä osaa, mutta ohjaaja ei. :) Ongelmana on myös Rontin vauhdikkuus, joka aiheuttaa huolimattomuutta kulmissa. Saimme neuvoksi pyytää helppoa, noin 12 tuntia vanhaa, kulmikasta jälkeä. Vanhennus yleensä hidastaa koiran vauhtia ja se joutuu olemaan tarkempana. Saimme tästä jäljestä suorituksen, joten enää 3 jäljellä jatkokurssia varten.

Ei kommentteja: