Sivut

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kuulumisia

Olen ollut hieman laiska kirjoittelemaan tänne. Tässäpä nyt kuitenkin hieman meidän kuulumisia. Päätin viimein ottaa itseäni niskasta kiinni ja panostaa hyvän seisomisen harjoitteluun. Olen nyt viikon ajan keskittynyt pelkkään seisomiseen naksuttimen avulla ja se on ilokseni tuottanut tulosta. Rontti ei kestänyt liikkumistani ja alkoi aina itsekkin kääntyillä. Laitoin koiran seisomaan ja otin pienen askeleen sivulle. Koiran pysyessä paikallaan naksautin ja vaikeutin pikkuhiljaa. Nyt pystyn kiertämään koiran ympäri sen pysyessä paikallaan. Vielä on toki harjoiteltava, varsinkin vastapäivään kiertoa, joka on heikompi. Kuitenkin koiran kiertäminen myötäpäivään sujuu hyvin ja se onkin tärkeämpää koska tokossa tulen aina sen vasemmalle puolelle. 

Toinen tehotreeniin joutunut liike on nouto, oikeammin kapulan pito. Tässä myös on ollut apuna naksutin. Tässä ei ole tapahtunut mitään suurta harppausta, mutta koira pitää kapulasta paremmin, eikä häiriinny vaikka itse pidän myös. Tavoitteena on, että ei irrottaisi vaikka koskisin kapulaan, vaan vasta käskystä.

Tokossa tänään oli taas kisanomainen ja otin liikkeiksi maahanmenon, seisomisen, luoksetulon ja hypyn. Sää oli mitä kamalin, kunnon syysmyräkkä. Arvelin, että maahanmenot eivät suju, koska Rontti on hieman hienohelma ja ei halua käydä makaamaan märkään maahan. Jouduinkin antamaan kaksoiskäskyn sekä käsiavun. Seisominen meni melko hyvin, koska en tosiaan ollut liikettä harjoitellut lukuunottamatta tota koiran kiertämistä. Pysähdys oli hieman laiska, mutta muuten meni kivasti. Luoksetulossa ei myöskään ollut moittimista. Hyppy meni sitten ihan penkin alle. Rontti oli innokkaana menossa hypylle jo ennen käskyä. Estin sen aikeet ja käskyn saatuaan hyppäsikin innokkaasti ja jatkoi matkaansa esteen taakse nuuskimaan maata. Otin liikkeen uudestaan ja tietysti kävi sama juttu. Tosin tällä kertaa sain koiran kiinni pureksimasta jotain, joten ilmeisesti sinne oli levinnyt jonkun namit. :)

Etsijähommia emme ole leirin jälkeen pääseet harrastamaan, koska treenejä ei ole juurikaan ollut. Nyt onneksi sain bongattua treenit tulevalle sunnuntaille sekä seuraavan viikon maanantaille. Sunnuntaiksi oli toiveissa jotain helppoa palauttavaa ja sitten tiistaille vanhennettua taajamaa, joka on viimeinen suoritettava jälki ennen jatkista. Jos kaikki sujuu putkeen, pääsemme siis tiistain jälkeen ilmoittautumaan jatkikselle. 

Ei kommentteja: