Sivut

torstai 6. lokakuuta 2011

Kiertoharjoittelua ja muuta

Pitkästä aikaa oli taas ohjatut tokotreenit. Aiheena meillä oli paikkamakuu namipurkilla, seuraaminen eri nopeuksissa sekä kierto. Aloitimme pareittain paikkamakuulla, jossa oli mukana namipurkki. Koirat jätettiin makaamaan selät vastakkain, namipurkki noin 5 metrin päässä edessä. Koira käskettiin aluksi maahan, sitten kävelin namikipolle viemään palkan ja palasin koiran viereen. Vieressä hetken hengähdys ja sitten vapautus palkalle. Tämä sujui hyvin, joten lisäsimme haastetta. Nyt emme palanneetkaan heti koiran luo, vaan kävelin ensin kouluttajan luo, kättelin kouluttajaa, odotin hetken ja sitten koiran viereen. Ideana harjoittelussa on saada koira makaamaan valppaana. Myöhemmin purkin voi viedä näkösuojaan, kunhan koira vain tietää sen olevan siellä. Tästä on myös hyötyä, kun aletaan harjoittelemaan piilossaoloa.

Seuraavaksi otimme seuraamisia eri nopeuksissa. Meillä ei vieläkään suju seuraaminen kovin kummoisesti, joten otimme vain eri nopeuksia ja jätimme käännökset juoksussa pois. Hitaasti seuraaminen onnistuu melkein paremmin kuin tavallisessa kävelyssä seuraaminen, mutta juoksussa koira irtoaa kauas. Ohjeeksi juoksun harjoitteluun sain vinkin juosta vastapäivään ympyrällä. Heti kun koira on oikealla kohdalla palkataan. Palkan voi jättää myös keskelle ympyrää ja koira vapautetaan palkalle. Tämän sujuessa voidaan siirtyä juoksemaan kahdeksikkoa.

Lopuksi saimme ohjeistuksen esim. tolpan kiertämisen harjoitteluun. Ensikerralla katsomme miten tämä on edennyt. Kokeilin liikettä Rontin kanssa kotona ja se tajusi sen melko nopeasti. Rontti tarkkailee omaa kehoani paljon ja melko pian pelkkä kädellä osoittaminen riitti vihjeeksi kiertämiseen. Ensimmäisellä kerralla houkutin namilla, mutta sen jälkeen vain näytin kädellä ja annoin käskyn. Käskyn oppimisessa menee varmasti kauemmin, mutta kunhan tekee liikkeen edes käsimerkistä.

Ei kommentteja: