Sivut

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Tokoa ja epätoivoa

Pääsimme Rontin kanssa tokoryhmään ja keskiviikkona oli ensimmäinen kerta. Alkuun otimme paikkamakuuta ja se sujui Rontilta hyvin, vaikka häiriötä aiheuttivat vierestä nouseva koira, sekä vinkulelut. Paikkamakuun jälkeen istuimme alas ja jokainen ryhmäläinen sai kertoa koirastaan, harrastuksista sen kanssa ja tavoitteista. Lisäksi kävimme läpi suunnitelmaa treeneistä. Jutustelun jälkeen oli vuorossa seuraamisen kartoitus kouluttajan kanssa, muiden treenatessa itsenäisesti. 

Otin Rontin kanssa luoksetuloja ja hyppyä, koska siihen oli mahdollisuus kentällä olevan esteen vuoksi. Hypyt sujuivat hyvin ja hyppy on nykyään yksi Rontin lemppareista. Poitsu ei olisi millään malttanut tulla sivulle, vaan olisi halunnut heti hypätä. Naksulla olen saanut koiran myös seisomaan esteen takana, mutta toistaiseksi Rontti ei vielä kestä liikkumistani viereen. Hyppy kuitenkin hyvällä mallilla, koska intoa löytyy. :)

Viimein pääsimme kouluttajan ohjaukseen ja Rontti alkoi jo osoittaa kyllästymisen merkkejä, tosin olimme jo viettäneet kentällä tunnin, joten se oli ymmärrettävää. Laskin koiran irti ja otin perusasentoon. Kouluttajamme toimi meille liikkurina seuraamisessa. Se ei sujunut hyvin, sain namilla imuutella, jotta koira ei karannut kiinnostavien hajujen perään. Saimme ohjeeksi aloittaa harjoittelun alkeista. Eli koira sivulle, kaksi askelta eteen, pysähdys ja palkka. Tämä sujuu meiltä sisätiloissa ilman namiapua, mutta ulkona ei toimi ollenkaan. 

Kotona tein harjoituksia ensiksi sisällä ja siitä siirryin vähitellen ulos. En ole mennyt vielä kotipihaa edemmäksi, vaan vaikeutan paikkaa pikkuhiljaa. Tuli jotenkin todella epätoivoinen olo, että ei tämä nyt suju ollenkaan. Nyt harjoittelen päivittäin ja ensiviikolla katsotaan tilanne. Luulen että kentällä edistyminen ei välttämättä vielä näy, koska harjoittelu on toistaiseksi edennyt melko hitaasti. No kai se siitä ja innolla odotellaan jo ensiviikon treenejä.

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Väärä hälytys

Aikaisemmin mainetsemani kennelyskäepäily on ilmeisesti osoittautunut vääräksi. Rontti ei yskinytkään kuin muutomia kertoja ja on ollut täysin oireeton. Luulen, että syynä oli tekemämme uintireissu, jonka jälkeen poitsu usein köhii. Olemme kuitenkin pitäneet koirakontaktit nollassa, jos kyseessä olisikin ollut lievempi versio taudista. Herra on ollut oikein pirtsakkana ja oireettomana.

Päivitykset ja treenailut ovat jääneet tuttavani muutto -ja remonttirumban vuoksi vähäisiksi ja etsijäkoiraliiton kalenterikin ammottaa tyhjyyttään. Väliin on mahtunut yksi epäonnistunut verijälki ja huomenna meillä on taas Rontin kanssa yhteistyötesti. Nyt mamman täytyy tsempata, jotta saisimme paikan treeneistä. Koira kyllä osaa. Olen vihdoin saanut uuden kulkupelin, jota alamme koiran kanssa käyttämään. Postailen siitä hieman myöhemmin. :)

torstai 7. heinäkuuta 2011

Kennelyskä

Huomasin tänään Rontin yskivän, varsinkin sen innostuessa. Syynä ilmeisesti on kennelyskä, joka Rontilla myös on ollut pentuaikana.Yskä on melko vähäistä, mutta laitoin koiran silti sairaslomalle. Lenkit tulevat olemaan lyhyitä ja sisällä keksitään koiralle jotain kevyttä aktivointia, ettei herra ihan seinille kiipeä. Koirakontaktit ovat nyt myös pannassa, kunnes aikaa on kulunut muutoma viikko. Eläinlääkäriin mennään, jos oireet pahenevat tai yskä ei parane viikossa. Onneksi treenikalenterissa ei ole tilaa, joten emme joudu perumaan treenejä. 

En kyllä ymmärrä mistä koira on taudin voinut saada, koska emme lenkillä moikkaile ketään. Ainoat ovat ystäväni koirat, mutta nekin ovat olleet oireettomia. Koirapuistossa emme myöskään ole hetkeen olleet ja sielläkin käymme silloin, kun puisto on vaapaana. Tosin tartunnan voi ilmeisesti saada myös tyhjästä puistosta. No nyt pysymme eristyksissä ja toivotaan että poitsu paranee nopeasti. 

Omatoimitreenit

Treenien ollessa täynnä päätin järjestää Rontille kaverini kanssa omatoimiset treenit kotikulmilla. Sovimme kaverini kanssa etukäteen jäljestä ja hän teki sen meille. Jälki oli noin puolen kilometrin mittainen ja siinä oli useampi kulma. Alusta oli vaihtelevasti asfalttia ja hiekkatietä. Koska saimme ohjeeksi harjoitella kumia, oli tässä oiva tilaisuus tarkkailla koiran käyttäytymistä kulmissa, koska olin itse suunnitellut reitin.

Jälki alkoi asfaltilta ja kääntyi siitä vasemmalle hiekkatielle. Rontti vilkaisi oikeaan suuntaan, mutta jäi jumittamaan risteykseen. Syy pysähdykselle selvisi pian, puoliksi syöty suklaapatukka. Odottelin koiran kanssa hetken paikoillaan ja sanoin sitten "mennään". Rontti lähtikin etenemään oikeaan suuntaan. Hiekkatieltä jälki kääntyi oikealle ja tämän kulman Rontti suoritti varmasti. Koira ei myöskään oikonut ilmavainulla, vaikka se olisi ollut mahdollista, koska suoraan menemällä olisimme päässeet eteenpäin jäljellä. 

Seuraava kulma tuli taas hiekkatieltä vasemmalle, jossa pohja muuttui asfaltiksi. Tämänkin Rontti suoritti varmasti. Melkein heti kulman jälkeen jälki kääntyi taas vasemmalle. Rontti olisi kuitenkin tässä mennyt suoraan, eli kulman ohi. Seurasin koiraa hetken ja sitten pysähdyin odottelemaan. Seisoskelimme paikassa hyvän tovin ja Rontti alkoi uikuttamaan. Syynä ilmeisesti oli viereinen koirapuisto, joka on Rontin suosikkipaikka. Hetken odottelun jälkeen pääsimme jatkamaan ja loppujälki sujui hyvin tien ylityksineen ja kulmineen.   

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kulmia

Tänään kokeilimme Rontin kanssa kulmikasta jälkeä paremmalla menestyksellä. Jälki oli noin 600 metriä pitkä ja maasto vaihteli metsäpolulta asfaltille. Jäljessä oli useampi kulma, jotka merkattiin.

Jälki alkoi erään talon pihasta ja kulki metsäpolulle. Siellä Rontti meni kulmasta ohi, mutta palasi jäljelle nopeasti. Polulta jälki tuli tien reunaan josta se jatkui tien yli. Tieltä jälki poikkesi taas metsään ja Rontti olikin kääntymässä sinne. Emme kuitenkaan päästäneet koiraa sinne, koska kulma tuli vähän myöhemmin. Rontti kuitenkin suoritti sen hyvin ja olisi vain halunnut oikaista lyhyempää reittiä. 

Metsän jälkeen saavuimme taas asfaltille ja siellä oli taas kulma edessä. Siinä Rontti meni taas väärään suuntaan ja ei meinannut korjata. Kun aikamme seisoskelimme, niin koira hoksasi palata takaisin ja matka jatkui oikeaan suuntaan. Saimme myös hieman häiriötä talon pihalla haukkuvista koirista, mutta kehotuksen jälkeen Rontti jatkoi eteenpäin ja pääsimme maaliin.

Jälki sujui mielestäni oikein hyvin, ongelmana on vaan edelleen oma koiranlukutaitoni. En välttämättä huomaa, jos Rontti menee kulmista ohi. Eli koira kyllä osaa, mutta ohjaaja ei. :) Ongelmana on myös Rontin vauhdikkuus, joka aiheuttaa huolimattomuutta kulmissa. Saimme neuvoksi pyytää helppoa, noin 12 tuntia vanhaa, kulmikasta jälkeä. Vanhennus yleensä hidastaa koiran vauhtia ja se joutuu olemaan tarkempana. Saimme tästä jäljestä suorituksen, joten enää 3 jäljellä jatkokurssia varten.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kuulumisia

Blogi on viettänyt hiljaiseloa lomasta ja modeemiongelmasta johtuen. Ajattelin nyt kuitenkin päivitellä kuulumisiani. 

Agilityyn emme valitettavasti Rontin kanssa päässeet. Tässä tuloksemme: 
"Yhteistyötestinne Rontin kanssa sujui kaikin puolin hyvin. Kaipasimme kuitenkin lisää rohkeutta koiran palkkaamiseen ja kannustamiseen, sellaista näkyvää yhdessä tekemisen riemua ja lelulla revittelyä. Muutoin yhteistyönne on todella hyvää, joten sitkeästi vain hakemaan eri yhdistyksistä alkeiskurssipaikkaa!"

Harmittaa hiukkasen, koska olisin todella kovasti halunnut ryhmään. Toisaalta oli helpottavaa kuulla, että meillä menee koiran kanssa kivasti ja vika oli palkkaamisessani. Arvelinkin testin jälkeen, että olisi pitänyt rohkeammin palkata, tosin olin melkoisissa jännityksissä testissä, joten se myös sai menemään hieman "jäähän". Ajattelin viedä Rontin maksulliselle kurssille ja myöhemmin pyrkiä johonkin ryhmään, kun perusjutut ovat hallussa. Rahaa siihen menee, mutta haluan niin kovasti aloittaa agin.

Olemme käyneet myös etsijätreeneissä, jotka menivät kyllä melko surkeasti. Pyysin Rontille helppoa kulmikasta jälkeä ja herra paineli kaikissa kulmissa ohi. :) Maali kuitenkin löydettiin, mutta se ei kyllä kauheasti ollut koiran ansiota, vaan palautimme sen aina takasin jäljelle, josta jatkoi hetken ja alkoi sitten hölmöilemään. Ehkä koiralla oli vaan huono päivä. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin opetti minulle hieman koiranlukua. Jokaisessa kulmassa vilkaisi minua, mutta jatkoi kuitenkin väärään suuntaan. Eli koiran vilkaistessa kannattaisi pysäyttää se ja tarvittaessa palata hieman taaksepäin. Huomenna taas treenit, saa nähdä miten Rontilla menee.